Bitcoin ETF onayı 20 yılda sürebilir, yarın da olabilir

Piyasa bir Bitcoin ETF’si için hazır: SEC ikna olacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

VanEck, SolidX ve CBOE BZX Borsası üyeleri, bu hafta başlarında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) görevlileri ile bir araya gelerek, piyasanın Bitcoin ETF’si (borsada işlem gören fon) için hazır olduğuna dair bir argüman sundular.

Bitcoin ETF’si için SEC ikna edilmeye çalışıldı

İlk Bitcoin ETF’si için kapıyı açacak olan bir kural değişikliğini onaylama konusunda düzenleyici kurumu ikna etmek için, üç firma SEC’in Kuruluş Finansmanı, Ticaret ve Piyasalar Bölümü, Ekonomik ve Risk Analizi Bölümü ile bir araya geldi. Pazartesi günü gerçekleşen çaba, düzenleyici bir odağın daha fazlasını alan önceki sunumlardan farklıydı.

Savunucunun argümanı, Bitcoin piyasasının bir ETF’yi destekleyecek kadar olgun olduğu ve şu anda zaten bu tür ürünlere sahip olan diğer varlık piyasalarına benzediği fikri. Sunumda, ham petrol, gümüş ve altın da dahil olmak üzere ETF’lere sahip çeşitli varlık örnekleri verildi. Şirketler sunumda, emtia vadelilerine benzer şekilde Bitcoin’in spot ve vadeli fiyatlarının birbirine sıkı sıkıya bağlı olduğunu savundular. Ayrıca bu tip bir bütünleşmenin “iyi işleyen bir sermaye piyasasının kanıtı” olduğunu vurguladılar.

Christopher Bendiksen: ‘’Bitcoin fiyatı hash hızını takip etmiyor.”

Bitcoin piyasası manipülasyona daha az elverişli

Firmalar, “meta piyasasına benzer olarak, Bitcoin’in spot ve vadeli fiyatlarının birbirine sıkı sıkıya bağlı olduğunu” açıklamaya devam etti ve “iyi işleyen bir sermaye piyasası olduğuna dair kanıt” sundular. Ayrıca Bitcoin ekosisteminin halihazırda ETF ürünlerini destekleyen diğer emtialara kıyasla manipülasyona daha az elverişli olduğunu iddia ettiler.

Örneğin, bazıları içeride bulunan fiziksel malların tedariği ile ilgili bilgi sahibi olabilir veya ticaret yapabilir ve bu durum da fiyatı etkileyebilir. Ayrıca şirketler, Bitcoin’in bu tür bir sorunla karşı karşıya olmadığı ekledi. Bitcoin pazarları ile bu pazarlardaki arbitrajların varlığı arasındaki bağlantı, Bitcoin fiyatının herhangi bir mekanda manipüle edilmesinin, etkili olabilmesi için global Bitcoin fiyatının manipüle edilmesini gerektireceği anlamına gelir. Bu nedenle, onaylanmış diğer ETP referans varlıklarına kıyasla Bitcoin, manipülasyona karşı daha fazla duyarlı.

Şirketlerin SEC ile bu görüşmesi, SEC Başkanı Jay Clayton’ın piyasa manipülasyonu konusundaki kaygılarının ETF’nin onayını engelleyen engellerden biri olduğunu söylemesinden bir gün önceydi. Görüşmeler sırasında, pazarın kendisi dışında ETF’nin taraftarları, CBOE’nin eşleştirme motorunu ve VanEck’in MVIS Bitcoin OTC Endeksi’ni başka avantajlar olarak vurguladı.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin