ABD kripto para açıklaması altcoin’lerin canını yaktı!

Piyasa beklentilerin altında seyrediyor: İşte güne yapılan başlangıç…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çarşamba günü kripto para birimleri günün erken saatlerinde gevşeyerek ortalama yüzde 2’lik bir kayıp gördü. Diğer düşüşlere nazaran bir düzeltme şeklinde yorumlanan gevşeme günlük kapanışlara gözünü dikti.

Bitcoin liderliğinde kapanışlar genellikle direnç ve destek noktalarının ortasında gerçekleşti. Bu da halen yönün kararsız kaldığının net olarak bir göstergesi kabul edebiliriz. BTC’nin 17.000 doları artık bırakması yeniden bölgeyi aşağıya çekti.

Altcoin’lerin canlanması için Bitcoin’in 17 bin doların üzerinde kalıcı olması gerekiyor. Hatta uzman ve analistler 17.500 ve 18.000 civarında gerçekleceği ralli kısa süreli bir nefes aldıracağı görüşünde birlik oldu.

Piyasa halen aşağı yönlü hareketinde sabit kaldı

Kripto para piyasası, 850 milyar dolarlık değerlemeyi de kaybetti. Şu an 840 milyar doların altında seyrederken iki gün içinde 11 milyar dolarlık kayıp gördü. 

Bitcoin ve Ethereum gibi en büyük dijital varlıkların fiyatları düşerken piyasa değerinde daha çok kayıp görüldü. Diğer yandan günlük hacim değeri de yine dip noktalarda kaldı.

Kripto paralara para akışının azalmasıyla beraber hacimlerde de 40 milyar. Doların altı artık sembolik bir rakam oldu. Son 24 saat içinde hacim 36 milyar dolar şeklinde kaydedildi. Bu da son 24 saat içinde yüzde 5’lik düşüşe denk geliyor.

Son 1 hafta baktığımızda hacim genellikle 50 milyar doların altında kaldı. 1 aylık grafiğe baktığımızda ise piyasa değeri 900 milyar dolar ile 830 milyar dolar arasında gezindiğinde hacimde yükü değişiklik var. Burada iki tarih paylaşarak olayı özetleyebiliriz:

  • Kasım 11’ Market Cap: 872 milyar dolar – Hacim: 135 milyar dolar
  • Kasım 14’ Market Cap: 852 milyar dolar – Hacim: 77 milyar dolar

Bu rakam günümüze geldikçe hem hacim hem değer düşüklüğünü daha çok görebildik. Hacim geldiğinde mini rallilerin daha çok yaşandığını söyleyebiliriz.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin