altcoin bitcoin cash yükseliyor
Piyasa aşağı giderken bu büyük altcoin yükselmeye devam ediyor

Piyasa aşağı giderken bu büyük altcoin yükselmeye devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Cash (BCH) son 24 saat içinde yüzde 5,77 oranında artmaya devam ederek mevcut işlem fiyatını 317 dolara kadar yükseltti. Piyasada en büyük 3. altcoin konumundaki Bitcoin Cash, pazarın geri kalanının bugün hafif bir şekilde düşüş göstermesine rağmen, aşağıda da görüleceği gibi yükselişine devam ediyordu.

Bitcoin Cash, geçtiğimiz birkaç ay boyunca önemli bir büyüme kaydetti. Sadece son 30 gün içinde, kripto para yüzde  108oranında arttı. Son 3 aylık periyotta ise BCH’nin yaklaşık yüzde 145 oranında büyüdüğünü görüyoruz.

Bitcoin Cash Bitcoin SV’nin kan kaybından faydalanıyor

BCH’de görülen bu yükseliş ise büyük ölçüde Bitcoin SV’nin yaşadığı sıkıntılara bağlanıyor. Bitcoin SV geçen yıl BCH’den ayrıldı ve 2 ayrı kripto para projesi pazar payı için rekabet etmeye başlamıştı.

Bununla birlikte, BSV, Binance ve ShapeShift gibi büyük borsalardan Kraken’in da takip ettiği bir platform dışı bırakma hadisesini yaşadıktan sonra iyice kötüye gitmeye başladı. Bu duyuruların akabinde ise Bitcoin Cash yaklaşık yüzde 15’in üzerinde bir artış kaydetti. Bu arada BSV’nin şu an yüzde 20’nin üzerinde kayıpla piyasaların en çok kaybettiren coini olduğunu söylemekte fayda var.

21 aylık bir proje olan şu anki 3. en büyük altcoin Bitcoin Cash, şu anda 5,61 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile pazar sıralamasında 4. sırada kalmaya devam ediyor. En yakın rakibi olan EOS ve aralarında yaklaşık 730 milyon dolarlık bir sermaye farkı bulunuyor.

BCH/USD piyasasına bir göz atalım ve BCH’nin potansiyel direnç alanlarını tespit etmeye çalışalım

Bitcoin Cash fiyat analizi

bch_usd_16apr19

Günlük grafikte BCH/USD seviyesine baktığımızda, son işlem gününde piyasanın 327 dolarlık fiyatla satılan orta seviye bir 1,618 Fibonacci düzeltme seviyesinde direnç ile karşılaştığı görüldü.

Bu alan, Nisan 2019’un başındaki fiyat artışında da BCH için önemli bir direnç noktasıydı. BCH’de yükselişin devamı için bu direncin sorunsuz geçilmesi oldukça önemli gözüküyor.

330 doların üstündeki direnç seviyesi nerede oluşabilir?

330 doların kırılması durumunda bir sonraki direnç seviyesi 357 dolar olarak görülüyor. Bu seviye yine Kasım 2018’in en yüksek değerinden başlayan düşüş neticesinde Aralık 2018’in dip seviyesi referans alınarak hesaplanan Fibonacci düzeltme seviyelerinden Fib 0,5’ye göre belirleniyor.

Boğalar bu direnç noktalarını geçip 400 doların üstüne çıkmayı başarırsa düşüş eğilimi beklenecek bir sonraki seviye Fib 0,618 düzeltme seviyesine denk gelen 423  dolar olarak gözüküyor.  Ardından 1.414 ve 1.618 Fibonacci düzeltme seviyelerinde (mavi renkle çizilen) kısa vadeli, 432 dolar ve 472 dolar fiyatlarında bir sonraki direnç noktaları tespit edildi.

Yükseliş baskısı BCH/USD’yi 500 dolar seviyesinin üzerine çıkarmaya devam ederse, Fib 0,786 seviyesine denk gelen 517 dolar önemli bir nokta olarak takip edilecek.

Teknik göstergeler BCH altcoin için ne diyor?

RSI kısa süre önce 50 seviyesine çıktı. Bu da boğaların piyasadaki momentumunun yükseldiğini gösteriyor. Eğer RSI yükselmeye devam ederse, yükseliş baskısının arttığını ve BCH’nin mevcut 327 dolar direnç seviyesinin üzerine çıkmasını bekleyebiliriz.

Ayrıca, tüm hareketli ortalamalar son derece güçlü bir boğa hareketini işaret ediyor.

Sonuç

Bitcoin Cash, Craig Wright ve Bitcoin SV’nin yaptığı hatalardan açıkça faydalanmışa benziyor. BCH ve BSV arasında kesin bir negatif korelâsyon olduğunu görebiliriz, büyük kripto para borsalarından BSV’nin delist edileceğine dair haberler devam ederse BCH’nin yükseldiğini ve BSV’nin daha da değer kaybedebileceğini görebiliriz.

BCH’nin daha da yükseldiğini görmek için, alıcıların 2019’da yeni bir yükseliş yaratmak için fiyat hareketlerini 327 $ seviyesinin üstüne çıkarmaları gerekecek.

investinblockchain

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin