Pi Döngüsü: Bu gösterge, Bitcoin için önemli sinyaller veriyor olabilir
Pi Döngüsü: Bu gösterge, Bitcoin için önemli sinyaller veriyor olabilir

Pi Döngüsü: Bu gösterge, Bitcoin için önemli sinyaller veriyor olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Pi döngüsü üst göstergesi, 2017 boğa koşusunun sonundan bu yana ilk kez sinyal verdi.

Bu göstergenin iki değişken hareketli ortalama (DMA) eğrisi tekrar geçiş yaptı ve Bitcoin boğa piyasasına potansiyel olarak sona erebilecceği sinyalini verdi.

Üç hafta önce BeInCrypto, yaklaşan bu geçiş hakkında bilgi vermişti. Bugün, düşüş eğilimi gösteren bir bitcoin senaryosunun olası olup olmadığını görmek için diğer faktörlere de bakmakta fayda var.

Bitcoin Pi döngüsü geçişi

Dün, bitcoin (BTC) haftalık en yüksek kapanışına 60.000 $ ‘ın biraz üzerinde ulaştı. Bugün, 60.000 $ ‘ın altında bir aylık işlem gördükten sonra 63.000 doların üzerinde yeni fiyat keşifleri devam ediyor.

Bununla birlikte, yeni tüm zamanların en yüksek seviyesi Pi döngüsü göstergesi sinyaline göre bu zirveden bir geri dönüş başlayabilir. Pi döngüsü, 350 günlük ve 111 günlük DMA’ların kesişimidir. Bu sinyalin geçmişte önemli Bitcoin ayı piyasalarından hemen önce ortaya çıktığı biliniyor.

Önceki zirveler

Şu ana kadar Pi döngüsü tepe göstergesi, 2013’te iki kez ve 2017’de bir kez olmak üzere üç döngü zirvesini işaret etti. Her durumda, Bitcoin fiyatı DMA’ların geçişinden sonraki beş gün içinde zirveye ulaştı.

Tarihsel olarak, Pi döngüsü sinyalinin hemen ardından, birkaç yıl süren bir ayı piyasası izledi. Bu döngüler sırasında, bitcoin takip eden yıllarda değerinin yaklaşık % 80’ini kaybeder.

boğa rallisi sona mı eriyor?

Bitcoin bugün veya önümüzdeki günlerde mevcut döngüsünün zirvesine ulaşırsa,% 80’lik bir düzeltme fiyatları 12.000 $ bölgesine geri getirecektir.

Bu, 2017’nin en yüksek seviyesi olan 20.000 $ ‘ın altına düşecek. Şimdiye kadar, Bitcoin döngüleri tarihinde bu asla gerçekleşmedi.

Ayrıca, zincir üzerinde Bitcoin analizine de bir göz atmaya değer. BeInCrypto’nun düzenli olarak bildirdiği gibi, ana göstergelerinden hiçbiri boğa piyasasının son aşamalarına benzeyen bir faaliyet göstermiyor.

Aksine, göstergelerin büyük çoğunluğu BTC fiyatında daha fazla artış için çok yer olduğuna işaret ediyor. Borsalarda sürekli düşen BTC arzı, HODL Dalgaları, Rezerv Riski ve Hodler Arzı, zincir içi analizin en önemli göstergelerinden bazılarıdır. Hiçbiri şu anda pazar zirvesinin herhangi bir özelliğini göstermiyor.

Sonuç

Pi döngüsü üst göstergesi yanıp sönerek, bitcoin’in boğa piyasasının sonuna yaklaştığını gösteriyor.

Bununla birlikte, diğer teknik veya zincir üstü göstergelerden bu okumaya uyan hiçbir sinyal yok. Aksine, tarihsel olarak döngüsel zirveleri işaretleyen çoğu ana gösterge şu anda bu tür karamsarlıktan uzak.

Pi döngüsü göstergesine herhangi bir anlam atayabilirsek, pazar giderek daha fazla ısınırdı. Bu, yükseliş eğiliminin makro yapısını sağlam tutmak için nispeten küçük bir % 20-30 düzeltmenin gelebileceğinin bir işareti olabilir.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin