Phala Network, Polkadot (DOT) ekosistemine zincir içi gizliliği nasıl getiriyor?
Phala Network, Polkadot (DOT) ekosistemine zincir içi gizliliği nasıl getiriyor?

Phala Network, Polkadot (DOT) ekosistemine zincir içi gizliliği nasıl getiriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Gelişen Polkadot ekosistemi, sürekli genişleyen yenilikçi ürün paketine bir başka büyük kullanım durumu daha kazandırıyor.

İşlemler için gizlilik

Kripto para birimi alanı finansal kapsayıcılık ve mahremiyet ethosuyla başladı. Bu, tüm bu tür işlemleri halka açık ve değiştirilemez bir veritabanında, yani blok zincirinde görüntülerken tamamen özel ve güvenli bir şekilde işlem yapmak anlamına geliyordu.

Hattın aşağısında, bu kullanım durumu önemini kaybetti ve blok zinciri, akıllı sözleşme hizmetleri, merkezi olmayan kimlikler, oracle’lar, tokenlaştırılmış varlıklar, misli olmayan token, art gibi (ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere) çok daha büyük uygulamalara açıldı.

Ardından, geliştiricilerin blok zincirinin üzerine kendi kullanım durumlarını oluşturmalarına olanak tanıyan bir işletim sistemi olarak blok zinciri anlatımıyla Ethereum geldi. Polkadot, Cardano ve diğerleri gibi yüksek hızlı blok zincirleri kısa süre sonra izledi.

Ancak gizlilik hikayesi tüm bunların arasında bir yerlerde kaybolurken, Polkadot ekosisteminde bu bağlamda nispeten yeni bir proje çalışıyor. Deneyimsizler için Polkadot, piyasa değeri açısından dünyanın ilk on kripto para birimi arasında yer alıyor ve birden fazla blok zincirini güvence altına almak için ortak bir doğrulayıcı setini etkinleştirerek ekonomik ölçeklenebilirlik sağlıyor.

Ona gizlilik getiren Phala Network, kurucuları Substrate üzerine inşa edilen ve işletmeler ve kullanıcılar için gizli hesaplama ve veri koruma hizmetleri sağlamayı amaçlayan ilk gizli akıllı sözleşme ağıdır.

Proje, tüm Polkadot ekosistemine Polkadot parachainlerinden biri olarak veya tüm ekosistemi daha iyi hale getirmek için Polkadot tarafından görevlendirilen ve Polkadot’un üzerinde yürütülen projeler olarak hizmet edecek.

Phala’nın Faydaları

Phala’nın iki ürünü pLIBRA ve Web3 Analytics’tir. İlki, Web3 vakfı tarafından verilen Libra için oluşturulmuş gizli bir hesaplama bileşenidir. Web3 Analytics, kişisel gizliliği ihlal etmeden kullanıcı verilerini ve çıktı sonuçlarını analiz eden bir araçtır.

Ağ daha fazla insana ve topluluklarına hizmet etmek için büyüdükçe ağa daha fazla kullanım durumu eklenecek ve ağda ortaya çıkacaktır.

Phala, teknoloji açısından, gizli verilerin izole edilmiş ve özel bir ortamda çalışmasına izin veren ve yalnızca yetkilendirmeyle sonuç veren bir Güvenilir Ortam Yürütme (TEE) tasarımı uygular.

Bu, iki ayrı, farklı kuruluşun, olası bir veri sızıntısı konusunda endişelenmeden hassas verileri birbiriyle paylaşmasına olanak tanır.

Phala’nın bir başka yararı, herhangi iki blok zincirinin birbiriyle özel bir şekilde etkileşime girmesine izin veren birlikte çalışabilirlik özellikleridir.

Bugün itibariyle, Phala Network’ün PHA tokenının 1 milyar kaynağı var ve ana ağı geçen yıl piyasaya sürüldü. 41 milyon doların üzerinde bir piyasa değerine sahip ve mevcut dolaşımdaki arzı 142 milyondur.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin