Petro ön satış performansıyla göz doldurdu.
Petro ön satış performansıyla göz doldurdu.

Petro ön satış performansıyla göz doldurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela’nın gücünü petrolden alan devlet destekli kripto para birimi Petro ön satış performansıyla görenleri hayrete düşürdü.

Petro ön satış sürecinde şu anki sayı 171 bin!

Nicolas Maduro, resmi başkanlık Twitter hesabıyla geçen hafta başlatılan Petro ön satışı için 171 binden fazla şahsın ve şirketin ön kayıt yaptığını duyurdu.

Petro ön satış performansı göz doldurdu.
Petro ön satış performansı göz doldurdu.

Hükümetin resmi medya organlarından yapılan açıklamaya göre, katkıda bulunanların yüzde 40,8’i ABD doları ile işlem yapmayı planlarken yüzde 6,5’lik bir dilim ise Euro kullanacak.

Bitcoin ve Ethereum ile Petro ön satış sürecine kayıt olan isimler de söz konusu. Yüzde 33,8 Bitcoin kullanarak, yüzde 18,4’lük kesim ise Ethereum kullanarak sürece dahil oldu.

Ülkenin çöküşteki resmi para birimi Bolivar ise sıralamada yer dâhi alamadı.

Hükümet ayrıca 3.523 şirketin Petro satın almak için kayıt yaptırdığını duyurdu.

735 milyon dolarlık başarı uydurma mı?

Hükümet, ICO ön satışının ilk gününde 735 milyon dolar kazandığını iddia etse de, çoğu gözlemci bu rakamın tamamen uydurma olduğu görüşünde.

Keza Petro’nun başarısı ile ilgili bu büyük iddialara rağmen, Venezuela katkıda bulunanların herhangi birini kamuya ilan etmiş değil. Ayrıca Venezuela hükümetine ait olduğuna inanılan bir NEM cüzdanı, ön satış için hazırlanan 100 milyon Petro tokenini henüz dağıtmadı.

Venezuela, ABD’nin yaptırımlarından kaçmak istiyor

Bununla birlikte Venezuela, Petro’yu ABD tarafından ülkeye uygulanan ekonomik yaptırımlardan kaçınmanın bir aracı olarak görmeye devam ediyor ve bu da ICO’ya katkıda bulunanların neden en çok Amerikan dolarını tercih ettiğini kanıtlıyor.

Venezuela, Petro’nun ana ICO süreciyle ilgili bilgileri henüz tam olarak aktarmazken ikinci devlet destekli kripto para birimi Petro Gold’u başlatmayı planladığını söylemişti.

Uluslararası yaptırımlarla karşı karşıya kalan diğer bazı ülkeler de devlet destekli kripto para birimleri çıkarmayı düşünüyor. ABD ile ilişkileri daha da kötüleşen Rusya, CryptoRuble’yi başlatmayı planlarken; İran ve Türkiye için de son günlerde benzer hamleler konuşulmaya başlandı.

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin