Peter Schiff felaket tellallığına devam ediyor
Peter Schiff felaket tellallığına devam ediyor

Her düşüşte sahneye çıkıyor, Peter Schiff felaket tellallığına devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ünlü altın yatırımcısı ve kripto karşıtı Euro Pacific Capital’in CEO’su Peter Schiff, bir gecede yaşanan çöküşün ardından kripto piyasasına karşı uyarılarına kaldığı yerden devam ediyor.

Schiff, Twitter üzerinden yatırımcıları yaklaşan Bitcoin çöküşleri konusunda uyardı. BTC’nin 42 bin doların altına düştüğünde, yakında 30 bin dolara düşeceğini ve burada da kalmayıp 15 bin dolara kadar dik bir düşüş yaşayacağını iddia etti.

Ayrıca, Schiff, Bitcoin’e yatırmak için borçlananları da uyardı ve onlara çok geç olmadan satmaya başlamalarını tavsiye etti. Bitcoin fiyatı çok daha düşük fiyatlara gerileyince her şey için geç olabilir ve borç yüküyle karşı karşıya kalabilirsiniz uyarısında bulundu.

Schiff’in yorumları, kripto piyasasının zaten oldukça uzun süredir devam eden bir düşüşe tanık olduğu ve bir gecede başka bir çöküşle daha da etkilendiği bir zamanda geldi. Korku endeksi yüksek ve küresel kripto piyasası değeri son 24 saatte yüzde 9’un üzerine düşerek, haberi yazarken 2 trilyon doların biraz üzerinde duruyor.

Bitcoin sadece son 24 saatte yüzde 7.32 düşüş ve 800 milyar doların biraz üzerinde bir piyasa değeri ile 42 bin doların üzerinde seyrediyor. Son 24 saatte içinde görülen toplu satışlar, 2022’nin ilk çöküşü olarak kayda geçebilir.

Schiff ve Kiyosaki Bitcoin çöküşünü sabırsızlıkla bekleyenler arasında

Peter Schiff, yatırımcıları Bitcoin’in azalan hakimiyetine karşı her fırsatta uyarıyor. 2021’in son haftasında verdiği bir röportajına göre Schiff, Bitcoin’in piyasadaki sürekli artan altcoin miktarı yerine “ilk hareket eden avantajını” kaybettiğini belirtti.

Aralarından seçim yapabileceğiniz 16.000’den fazla alternatif kripto ile Bitcoin’in pazar hakimiyeti Haziran 2018’den bu yana şimdi ilk kez %40’ın altında. Hemen hemen aynı özelliklere sahip, kolayca oluşturulan sınırsız kripto kaynağı ile Bitcoin, ilk hareket eden avantajını kaybediyor.

Ancak, ‘Zengin Baba Yoksul Baba’ yazarı ve seçkin endüstri yatırımcısı Robert Kiyosaki aynı fikirde değil. Kiyosaki’nin ayrıca aylardır anlattığı Bitcoin, Altın, gümüş ve gayrimenkul sektörü için yakında gerçekleşeceğine inandığı bir büyük çöküş hikayesi var.

Kiyosaki’nin gerekçesi ise “Sahte Enflasyon” ve mevcut enflasyonu sahte olarak yorumlayan Kiyosaki, enflasyon düştüğünde piyasanın tekrar yükseleceğine inanıyor. Ayrıca anlatmaktan bıkmadığı hikayesinin sonuna bir mutlu son ekliyor. Öyle ki yaşanacak olan büyük çöküşün bir yatırım fırsatı olarak görülmesini söylüyor ve çöküş sonrası piyasaların hızla yükseleceğini düşünüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin