Peter Schiff, Bitcoin (BTC) fiyatının düşüşünden altcoin'leri sorumlu tuttu!
Peter Schiff, Bitcoin (BTC) fiyatının düşüşünden altcoin'leri sorumlu tuttu!

Peter Schiff, Bitcoin (BTC) fiyatının düşüşünden altcoin’leri sorumlu tuttu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Peter Schiff, altcoinlerin Bitcoin düşüşünde etkili olduğunu düşünüyor.  Kripto piyasası Bitcoin önemli 20 bin dolar seviyesinin altına düştüğü için son aylarda piyasada bir trilyon dolar kaybetti. Bitcoin düşmanı olarak tanınan Peter Schiff, altcoinlerden gelen şiddetli rekabetin zarar getirdiğini düşünüyor. Bir aydan kısa bir süre önce, Bitcoin fiyatı 23.000 doların üzerine çıkıyordu. Kripto para Ağustos ayının geri kalanında bu haftaya kadar olan hızlı düşüşü, toplam piyasa değerinden %20’sini düşürdü.

Peter Schiff kripto piyasasındaki son durumu değerlendirdi

Schiff Gold Fund CEO’su ve Avusturyalı ekonomist Peter Schiff, BTC’nin pazar payını rakip altcoinlere kaptırdığını söylüyor. Schiff şu ifadeleri kullandı:

“#Bitcoin çöküyor, aynı zamanda hakimiyeti %38,1’e düştü, bu da Haziran 2018’den bu yana en düşük seviyeye denk geliyor. Neredeyse 21.000 diğer dijital tokenler, NFT’ler ve #kripto ile ilgili hisse senetleri ile rekabet etmek çok zorluyor. Bitcoin kıt olsa bile, alternatifleri değil.”

Kripto Twitter’daki birkaç yorumcu, Peter Schiff’in iddialarına tepki gösterdi. Bağımsız kripto analisti ve araştırmacı Kyle MacDonald, Schiff’in düşünü destekledi. Altcoinlerden gelen rekabet, Bitcoin’in pazar payını önemli oranda etkiliyor. MacDonald kısa süre önce CoinDesk’e yakın zamanda gerçekleşecek Ethereum birleşmesinin ciddi bir tehdit oluşturduğunu söyledi:

“Ethereum [yükseltme] sadece Ethereum ile ilgili değil. Bence birleşmeden sonra yatırımcılar ve düzenleyiciler BTC’nin çalışma kanıtının hiçbir zaman gerçekten gerekli olmadığını anlayacaklar ve yavaş yavaş Bitcoin fiyatında büyük bir düşüş göreceğiz.”

Bitcoin’in PoW algoritması, ağ katılımcılarının katılımcı düğümler olarak kalifiye olmak için ABD NSA SHA-256 karma sorunlarını çözmek için elektrik harcamasını gerekiyor. Bu, blok zincirini sürdürmede dürüst katılımı sağlar ve birbirini tanımayan ağ eşleri arasında merkezi olmayan işbirliğine izin verir.

Son 30 gündeki Bitcoin fiyat düşüşü için alternatif olarak  kripto ve hisse senedi fiyatları arasındaki artan korelasyon dikakt çekiyor. Peter Schiff, Ethereum’un oluşturduğu rekabet tehdidi hakkında güvenilir bir argümana sahip olsa da, kripto-stok korelasyonu bir yıldan fazla bir süredir kalıcı bir eğilimi sürdürüyor. Bu, Bitcoin’in son fiyat hareketlerinde önemli bir faktör olarak değerlendirilebilir.

“Bu yazı ilk olarak cryptopotato.com sitesinde yayınlanmıştır.”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin