Perakende devi Walmart, Bitcoin ATM hizmetini test etmeye başlıyor!
Perakende devi Walmart, Bitcoin ATM hizmetini test etmeye başlıyor!

Perakende devi Walmart, Bitcoin ATM hizmetini test etmeye başlıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın en büyük perakende zincirlerinden biri olan Walmart yayınlanan bir rapora göre Bitcoin ATM hizmetini test etmeye başladığını bildirdi. Walmart, kripto ATM teknolojisi sağlayıcısı Coinme ile ortaklık kurdu ve 200 Coinstar kiosku aracılığıyla müşterilerine BTC teklif etti.

Yapılan açıklamada Walmart iletişim direktörü şunları söyledi:

Coinstar, Coinme ile ortaklaşa, müşterilerinin Bitcoin satın almak için nakit kullanmalarına olanak tanıyan pilot uygulama başlattı.

Son olarak Walmart’ın Litecoin’i ödeme olarak kabul ettiği iddia edilen sahte bir açıklama olmuştu. Haber ajanslarının çoğunu ve hatta Litecoin’i aldattığı yankı uyandıran haberden aylar sonra geldi. O zamanlar birçok Bitcoin savunucusu, BTC varken neden dünyanın en büyük perakende şirketi LTC ile ortak olduğu sorgulayıp haberin doğru olmayabileceğini söylemişti.

Bitcoin ATM’leri Yükselişte

Bitcoin ATM’lerinin benimsenmesi BTC fiyatının artışla devam ediyor. Bitcoin ATM’nin dünya genelinde benimsenmesiyle birlikte halk tarafından da popüleritesinin her geçen gün artığını gösteriyor.

Bitcoin ATM

Bitcoin ATM’lerinin yaklaşık %87’si ise ABD yer alıyor. Açıklanan habere göre Walmart ilk olarak 200 ATM ile test uygulamasına başlayacak. Walmart en büyük perakende zincirlerinden biri olduğu için test uygulaması başarılı geçerse 4.700 mağazasına daha fazla ATM kurma kararı alabilir.

Bitcoin ATM

ABD dışında, Bitcoin’i yasal bir ihale haline getiren ilk ülke olan El Salvador da insanların işlemleri daha kolay gerçekleştirebilmesi için 200’den fazla Bitcoin ATM’si kurulmuştu. Bu ATM’ler zaten oldukça popüler ve ülkenin Başkanı Nayib Bukele’ye göre her gün milyonlarca işlem gerçekleştiriyorlar. El Salvador ayrıca dünyadaki en büyük üçüncü BTM ev sahibi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin