Perakende devi ödeme verilerini Blockchain'de saklamak istiyor
Perakende devi ödeme verilerini Blockchain'de saklamak istiyor

Perakende devi ödeme verilerini Blockchain’de saklamak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Perakende devi ödeme verilerini Blockchain’de saklamak istiyor. Perakende devi Walmart’ın yeni yayımlanmış patent başvuruları, Blockchain teknolojisini kullanarak ödeme verilerini depolamak için bir plana atıfta bulunuyor.

Perakende devi ödeme verilerinde yetkisiz erişimi engellemek için Blockchain’i kullanacak

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) tarafından Perşembe günü yayınlanan iki başvuru, hem ödeme verilerini güvenceye almak için, hem de gizli bilgilerin yetkisiz taraflarca erişilememesini sağlayan bir Blockchain destekli platformdan yararlanıyor. Aynı Walmart ekibi ilk olarak geçen senenin 13 Ekim tarihinde yayınlanan bu iki uygulamayı planladı.

Dosyalama, izin verilen bir blok zincirini (yalnızca belirli tarafların düğümleri çalıştırmasına izin verir) kullanarak açık bir şekilde başvuruda bulunmasa da, tarif edildiği gibi sistem bu şekilde etkin bir şekilde çalışacak. Her iki uygulama da müşterilerin ödeme geçmişlerini görebilmelerini şart koşar. Ancak üçüncü tarafların bu erişim düzeyinden kısıtlanması gerekiyor.

Patent, işlemleri otomatik olarak gerçekleştirebilen bir ağ oluşturmayı öneriyor

Bir satıcı ödeme sistemini açıklayan ilk patent başvurusu, müşterinin adına işlemleri otomatik olarak gerçekleştirebilen bir ağ oluşturmayı öneriyor. Ödemeler, bir veya daha fazla satıcı tarafından -hangi hizmetlerin sağlandığı ve bu hizmetleri kimin sağladığı- belgeye göre alınacak. Patent başvurusunda konuya yönelik şu açıklamalar yer almakta:

Bir bakış açısında, bir tedarikçinin ödeme paylaşım sistemi sağlanmaya çalışıldı. Bu, ürünlerin elde edilmesi ve teslim edilmesiyle ilgili ürün ve hizmetler için toplam ödeme tutarını otomatik olarak ödeyecek ve yapılan bu ödemeler ile paylaştırmaları Blockchain içerisinde şifrelenmiş şekilde tutabilmeyi hedefleyen bir sistem.

Walmart, tedarik zinciri amaçları için Blockchain uygulamalarını takip ediyor

İkinci uygulama, dijital alışveriş sistemlerine odaklanır ve ödeme bilgilerini benzer bir şekilde şifrelemek için bir Blockchain kullanılmasını açıklar. Dosyalama notları olarak, satıcı ödeme paylaşım sistemi, değerli sayısallaştırılmış ögeler için bir kimlik doğrulama sistemi de içerir. Örnek bir düzenlemede, kimlik doğrulama sistemi geleneksel Blockchain sisteminin bir veya daha fazla yönünü kullanır.

İkiz uygulamalar, Walmart’ın en yeni fikri mülkiyet oyunu. Daha önce bildirdiği gibi, şirket bilgiyi şifrelemek için Blockchain’i kullanacak bir akıllı paket adına patent arıyor. Bunun ötesinde Walmart, özellikle gıda sevkiyatlarını takip etmek ve tedarik zinciri amaçları için Blockchain uygulamalarını takip ediyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin