Yarından itibaren ise kripto para haberleri daha yoğun gerçekleşecek. İşte haftanın takip edilmesi gereken gelişmeleri…

Pentagon, kripto varlıklar için inceleme başlattı, detayda neler var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – The Washington Post tarafından Cuma günü bir rapor yayınladı. ABD Savunma Bakanlığı’nın genel merkezi olan Pentagon, kripto varlıklar hakkında bir bildirge paylaştı. Kurum, çeşitli kripto para birimlerini incelemek ve ulusal güvenliğe ne tür tehditler oluşturabileceklerini belirlemek için yeni bir program başlattı.

Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA), geniş kripto pazarının haritasını çıkarmaya odaklanacak. Ajans, yaklaşık bir yıl sürmesi beklenen proje üzerinde çalışmak üzere dijital varlık veri analizi şirketi Inca Digital’i ile anlaştı. Inca Digital, 1 yıl boyunca kripto varlıkları tarayacak ve takip edecek.

Şirket, kısmen yetkililerin dijital varlıkların yasa dışı kullanımlarını engellemesine yardımcı olmak için Pentagon’a kripto pazarlarının iç işleyişine ilişkin ayrıntılı bir görünüm veren araçlar geliştirecek.

Bir yıl boyunca kripto varlıklar takip edilecek

Ajans program yöneticisi Mark Flood, The Washington Post ile yaptığı röportajda, 

“Burada yürütülmekte olan program, kripto para birimi evrenini biraz ayrıntılı olarak haritalamayı içeriyor.”

Ofis, yasadışı finansla mücadelenin ötesinde, verileri ayrıntılı bilgi toplamanın daha zor olduğu geleneksel finans piyasalarını şekillendiren dinamiklere ilişkin iç görüler için kullanmayı amaçlıyor.

Anlaşma, federal kurumların haydut rejimleri, teröristleri ve operasyonlarını finanse etmek için kripto kullanan diğer suç aktörlerini engelleme çabalarını artırdığının en son kanıtı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin