PCE verilerine kripto piyasası sert tepki verdi! Piyasa için şimdilik rallinin sonu mu?
PCE verilerine kripto piyasası sert tepki verdi! Piyasa için şimdilik rallinin sonu mu?

PCE verilerine kripto piyasası sert tepki verdi! Piyasa için şimdilik rallinin sonu mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası, önümüzdeki aylarda daha fazla oran artışı korkusu nedeniyle PCE enflasyon rakamlarına olumsuz tepki gösterdi. Kripto fiyatları ve ABD hisse senedi vadeli işlemleri, Ocak 2023’te fiyatlarda beklenenden daha güçlü artış haberlerine yanıt olarak düştü. Çekirdek kişisel tüketim giderleri (PCE) fiyat endeksi, Federal Rezerv’in ABD ekonomisindeki enflasyon oranı tahmininde kilit rol oynuyor.

Fed Yönetim Kurulu’nun devam eden faiz artırımlarının uygun olduğuna ilişkin görüşleri doğrultusunda Ocak ayı PCE endeksi %0,6 arttı. Bu nedenle, kripto para birimi piyasası, önümüzdeki aylarda daha fazla oran artışı korkusuyla sıcak PCE enflasyon rakamlarına düşüşle tepki verdi.

Fiyat artışı verilerinin açıklanmasının ardından Dow Jones vadeli işlemleri %1,4 düşerken, S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemleri de keskin bir şekilde düştü. Haberlere tepki olarak Bitcoin (BTC) fiyatı bile yaklaşık %1’lik bir düşüşle keskin bir şekilde düştü.

Kripto piyasası hangi yöne gidiyor?

ABD Ticaret Bakanlığı, gıda ve enerji dışındaki kişisel tüketim harcamalarının Ocak ayında %0,6 ve bir yıl öncesine göre %4,7 arttığını bildirdi. PCE endeksi için piyasa beklentisi Ocak ayında %0,5’lik bir artış okumasıydı.

Son makro açıklamaların ardından BTC fiyatı, teknoloji hisselerinin hakim olduğu S&P 5oo Endeksi ile yakın bir korelasyon içinde hareket ediyor. Bu, kripto piyasasının PCE enflasyon verilerine verdiği tepkiyi açıklıyor. Bununla birlikte, 2022’deki en yüksek ayı piyasasından gelen eğilimler, kripto fiyatlarının Fed’in faiz artırımı gibi önemli makro duyuruların ardından toparlandığını gösterdi. Bu nedenle, mevcut senaryo belki de bir ayı tuzağı olabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin