Pazar liderleri daha çok düzeltme için istekli mi? BTC ETH görünümü…

Pazar liderleri daha çok düzeltme için istekli mi? BTC ETH görünümü…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto alanı son zamanlarda FTX borsası çöküşünden geçerken, yatırımcılar bu tür olaylara karşı oldukça temkinli. Ayrıca, ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımları konusunda agresifleşeceği yönündeki söylentiler piyasadaki olumsuzlukları daha da artırdı.

Fiyatlar birkaç haftanın en düşük seviyesine yakın işlem görmeye devam ederken, Ethereum hafta sonuna başlamak için 1.200 doların altına düştü. Bu düşüş, büyük bir haftalık ekonomik verilerin ardından piyasa duyarlılığının düşüş eğilimini sürdürmesiyle geldi. Trader’lar, mali denetçi Mazars’ın kripto müşterileri için tüm çalışmaları durdurduğu haberini takiben gergin kaldığından, Bitcoin de son düşüşleri artırdı.

BTC ETH için son durum

Ani bir satış yaşayan piyasada, Bitcoin ve Ethereum’daki son toparlanma döngüsünü dengelemekle tehdit ediyor. Pazar liderleriyle birlikte, altcoin’lerin çoğu düşüş yaşadı. 

Kripto para birimleri yine kasım ayının dibine yaklaştı. Bu nedenle, eğer satış baskısı devam ederse, aşağı doğru sarmal devam edebilir. Kripto para fiyatını son salınım düşük desteğinin altına düşürebilir.

Bitcoin fiyatı

BTC fiyatı, kasım sonundan aralık ortasına kadar bir toparlanma rallisine tanık oldu. Bununla birlikte fiyat boğa koşusu, tersine çevrilmiş bayrak adı verilen düşüş eğiliminin bir parçası gibi görünüyor.

Bugün, BTC fiyatı 16.700 dolardan işlem görüyor. Yatay seviye olan 16.825 doları geçmek için güç mücadelesi veriyor. Bu nedenle, fiyat söz konusu 16.825 doların altında sürdürülebilirlik gösterirse 15.600 doları tekrar ziyaret edebilir.

Ethereum fiyatı

Altcoin’lerin lideri Ethereum, Bitcoin ile benzer bir duruma sahip. ETH, destek trend çizgisine yanıt olarak yükseldi. 15 Aralık’ta bu altcoin yükselen trend çizgisini kırdı. Sürekli satışla ETH fiyatı daha da düştü ve yerel desteği 1.240$’dan 1.220$’a kadar deldi. Bu ihlal edilen yatay seviye, devam eden düşüşü sürdürmek için satıcıların lehine ek bir direnç sunuyor.

Ethereum fiyatı %1,15’lik bir gün içi düşüşle 1.180 dolardan işlem görüyor. Daha düşük hacimle desteklenen yükseliş mumu, piyasa katılımcısının satış faaliyetiyle daha fazla ilgilendiğini gösterir.

Öte yandan olası bir yeniden test aşaması, düşüş momentumunu yenilemek için 1180 doları yeniden ziyaret edebilir. Ayrıca, yeniden test sonrası bir düşüş, ETH fiyatını 1.100-1.080$’a geri çekebilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin