featured
Max Levchin

PayPal’ın kurucularından Max Levchin Bitcoin’den hala emin değil

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük online ödeme sistemlerinden biri olan PayPal‘ın kurucularından Max Levchin, Blockchain teknolojisine duyduğu inanca rağmen Bitcoin‘e hala tam olarak güvenmiyor.

Pazar günü yapılan Atılım Ödülleri’nde CNBC mikrofonlarına konuşan Levchin, dünyanın ilk kripto para birimi olan Bitcoin’le ilgili fikirlerini paylaştı:

Blockchain, parlak bir matematiksel fikir ve fantastik bir teknoloji. Finansal teknolojide, hatta tıp gibi birçok farklı sektörde kullanılacak. Fakat ister bir para birimi, ister hızlıca para kazandırabilecek bir yol olsun, ben yalnızca uzun vadeli bir görüşe sahip olabildiğim şeler üzerine yatırım yapıyorum. Bitcoin’i ise hala anlamaya çalışıyorum, uzun vadeli bir yatırım aracı olup olamayacağı çok da açık değil.

Levchin’in Bitcoin hakkındaki duruşu, diğer PayPal yöneticileriyle çelişiyor. Eski PayPal COO’su ve Facebook, SpaceX, Uber ve Airbnb gibi şirketlerin ilk yatırımcılarından David Sacks; Bitcoin’in, PayPal’ın orijinal vizyonunu yerine getirdiğini, ancak merkezi olmayış özelliğiyle daha da iyi olduğunu belirtmişti.

Levchin’in Paypal’daki meslektaşlarından olan ve Bitcoin’i destekleyen isimler arasında yer alan milyarder yatırımcı Peter Thiel ise: “Bitcoin, aslında ‘yeni bir para birimi’ yarattı. Bu özelliğiyle PayPal’ın zıttı bir oluşum.” görüşüne sahip.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin