PayPal beklenen 3. çeyrek sonuçlarını açıkladı!
PayPal beklenen 3. çeyrek sonuçlarını açıkladı!

PayPal beklenen 3. çeyrek sonuçlarını açıkladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – PayPal ve Venmo 2021’in 3. Çeyreğinde önemli bir büyüme kaydetti. Her iki taraf da kripto paraların etkili olduğunu savunuyor. Yakın zamanda kripto para özelliklerini ekleyen bir finansal uygulama olan PayPal’ın Venmo’su, 2021’in üçüncü çeyreği için %36’lık bir artışla 60 milyar dolarlık bir ödeme hacmine ulaştığını duyurdu. Şirket, müşterilerin Amazon üzerinden yapılan alışverişlerde Venmo’yu kullanabileceğini söylüyor.

Bu yılın başlarında, PayPal’ın mobil hizmeti olan Venmo 70 milyondan fazla kullanıcıya hizmet vermeye başladı. Kullanıcılar dijital varlıkların alım, satım işlemlerini gerçekleştirebiliyordu. Bu dijital varlıklar ise Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) ve Litecoin’den (LTC) oluşuyor.

Paypal üçüncü çeyrek raporunda Venmo’nun toplam ödeme hacminde yaklaşık 60 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Bu rakam ikinci çeyreğin sonunda 38.4 milyar dolar olarak belirlendi.

Yapılan duyuruda ayrıca PayPal’ın müşterilerin gelecek yıl Amazon’da yapılan satın almalar için Venmo kullanma planı olduğu açıklandı. Bu yeni kararın ilk olarak sadece Amerikalı müşteriler için geçerli olacağı belirtildi.

“ABD’deki müşterilerin ödeme sırasında Venmo ile ödeme yapmalarını sağlamak için Amazon ile birlikte çalışma yürütüyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren müşteriler Venmo hesaplarını kullanarak Amazon.com ve Amazon mobil alışveriş uygulamasından alışveriş yapabilecekler.”

Ödeme şirketi genel gelirinde de artış yaşadı ve ikinci çeyreğe göre %13 daha fazla gelir elde etti. CFO ve Global Müşteri Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı John Rainey, kripto para hizmetlerinin rolünün çok büyük olduğunu savunuyor:

Hızlı inovasyon hızımız devam ediyor. Hem PayPal hem de Venmo için yeni dijital cüzdan uygulamalarımız ve İngiltere’de toptan kripto satışı dahil olmak üzere heyecan verici bir ürün tanıtımları gerçekleştirdik.

PayPal kripto yolculuğu nasıl başladı?

PayPal, 2020 yılının sonlarına doğru kripto piyasasına giriş yapmaya karar vermişti. O zamanlar ABD’li müşterilerin PayPal cüzdanları aracılığıyla fiat para birimini kullanarak Bitcoin ve diğer dijital varlıkları tutmasına, satın almasına ve satmasına olanak sağladı. Şirket ayrıca 2021 yılında diğer ülkeler için kripto hizmetleri sağlayacağını söylüyor.

PayPal kripto piyasasına atılmakla doğru bir karar aldı gibi görünüyor. Bunun neden olarak aktif hesap artışları gösterilebilir. Şirket 16 milyon kullanıya 2021’in ilk çeyreğinden sonra 14.5 milyon daha fazla müşteri ekledi.

Ayrıca PayPal, 2021’in ilk üç ayında gelirinde ve hacminde de artış gösterdi. Şirketin CEO’su Dan Schulman, bu başarıyı kripto para birimi hizmetlerine bağlıyor:

Kripto çabalarımızla taktiksel olarak harika sonuçlandı.

Bu yıl Eylül ayında PayPal, Birleşik Krallık müşterilerinin doğrudan hesaplarından Bitcoin ve Ethereum dahil olmak üzere birden fazla dijital varlıkla çalışabileceğinin sözünü verdi.. Devletlere benzer şekilde PayPal, dijital varlık hizmetleri için Paxos’u kullanmaya devam edeceğini söyledi.

“Bu yazı ilk olarak cryptopotato.com sitesinden alınmıştır.”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin