Paxos (PAX)
Paxos ilk üç ayında 5 milyar dolarlık işlem hacmini aştı

Paxos ilk üç ayında 5 milyar dolarlık işlem hacmini aştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD doları destekli stabil coin Paxos Standard (PAX), 5 milyar dolar değerindeki işlem hacmini aştığını bildiriliyor.

Dolar ile birebir destekli ve Ethereum (ETH) Blockchain’ine dayalı bir stabil coin olan PAX, Eylül ayında New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanının (NYDFS) düzenleyici onayını da aldı. Paxos’dan bildirildiği üzere stabil coin bugün itibarıyla 5.245.958.124,65 dolar işlem hacmine ulaştı. Piyasa değeri  ise 174 milyon doları buldu. Yazım esnasındaki güncel piyasa değeri ise 159,5 milyon dolar. Varlık şirketine ise 136 milyon doların üzerinde para ödendi.

Paxos standart sağlam adımlarla ilerliyor

Yatırımcıların ABD doları tasarruflarını FDIC -Birleşik Devletler sigortalı- bankalarında tutan Paxos, basın açıklamasının bir parçası olarak tokenin lansmanından bu yana aylık olarak onaylanan raporlarda sunuyor.

Paxos, PAX’ın “bir sonraki en yakın rakibinin 24 saatlik işlem hacminin üç katına sahip ikinci en yaygın işlem gören stabil coin” olduğunu söylerken, token gerçekten de diğer yeni çıkarılan fiat destekli stabil coin ile sağlam bir rekabet içinde.

PAX’ın piyasaya sürüldüğü gün, WInklevoss ikizleri kendi New York düzenleyici onaylı, dolar destekli ECR-20 uyumlu stabilcoin, Gemini Doları’nı (GUSD) piyasaya sürmüştü. Ekim ayında, şu anda en iyi kripto borsası konumunda olan OKEx, platformunda aynı anda dört stabil coinin (PAX, GUSD, TrueUSD  ve USD Coin) listeleneceğini açıklamıştı.

Paxos’un bu gelişmesi, 10 Aralık tarihli Diar raporunu da teyit etmiş oldu. Bu raporda, stabil coinlerin benimsenmesinin arttığını belirtilmişti. 4 büyük stabil coinin Kasım ayında üç aylık dönem itibarıyla 5 milyar dolarlık hacmi kırdığına dikkat çekildi. Eylül ayına göre on-chain işlemlerinde yüzde 1.032 oranında yüksek bir artış görülüyor.

Tether hala stabil coin pazarının lideri

Tartışmalı olsa da sağlam bir yapıya sahip stabil coin Tether (USDT) ise şu anda CoinMarketCap’de en büyük beşinci kripto para olarak bulunuyor. Stabil coinler arasında en yüksek piyasa değerine sahip olan (1,8 milyar dolar) kripto para liderliğine devam ediyor.

Basis’in operasyonlarını durdurma söylentileri piyasaya bomba gibi düştü

“Durumla ilgili doğrudan bilgiye sahip birden fazla kişi”ye dayanan bir habere göre ise Bain Capital Ventures ve Andreessen Horowitz gibi isimlerin desteğine sahip olan ABD merkezli stabil coin projesi Basis’in operasyonlarına son verip fonlarını müşterilere aktarıldığı ifade ediliyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin