Pavo
Pavo

Pavo, Latin Amerika gıda üretimini şahlandıracak yeni teknolojisini tanıttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Pavo, Latin Amerika gıda üretimini şahlandıracak yeni teknolojisini tanıttı. Detayları hep beraber inceleyelim.

Latin Amerika ve Karayipler (LAC) gıda üretiminin geleceğine dair yakın tarihli bir Küresel Hasat Girişimi raporu, LAC bölgesinin dünya için ideal gelecek “ekmek sepeti” olduğunu gösteriyor.

Bu bölge, gıda üretiminde global bir lider ve dünya tatlı su kaynaklarının üçte birine ve dünyanın orta ve yüksek potansiyelli verimli arazilerinin çeyreğine ev sahipliği yapıyor. Inter-Amerikan Kalkınma Bankası (IDB) Başkanı Luis Alberto Moreno, raporda şunları söylüyor:

Bölgenin ihracat gücü, Brezilya’nın geniş yağmur tarlalarından Arjantin ve Uruguay et paketleme tesislerine kadar gerçek anlamda gösteriliyor. Orta Amerika’nın küçük kahve tarlalarına, Peru’nun kuşkonmaz alanlarına ve Meksika’nın mısır tarlalarına… Bütün bunlara rağmen, LAC sadece kendi halkı ve dünya için yiyecek üretme kabiliyetinin yüzeyini çizdi.

Brezilya çevresel kaygıları ele almak için AgTech çözümlerine yöneliyor

Nüfus artışı arazi kullanımını ve genel olarak çevreyi etkiliyor. Bu nedenle Brezilya gibi ülkeler, dünyanın en iyi gıda üreticileri olmaya çalıştıkça çevresel kaygıları ele almak için AgTech çözümlerine yöneliyorlar. Brezilya şu anda şeker, kahve, kaju fıstığı, soya ve tavuk gibi gıda ürünlerinin en üst düzey ihracatçısı konumunda.

Fakat aynı zamanda çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik konusunda küresel lider olmak istiyorlar. Yenilikçi teknolojinin benimsenmesiyle ülke lider olmaya hazır. Pavo, Brezilya tarım endüstrisini geleceğe taşıyacak ideal bir çözüme sahip olduklarına inanıyor.

Şirket, çözümünü Avrupa’daki fındık ve badem çiftliklerinde zaten uygulamaya koydu ve kısıtlayıcı sulama düzenlemeleri uygulayan Kaliforniya eyaletindeki ağaç fidesi çiftliklerine doğru genişliyor. Ağaç fındıkları sulandıklarında ve hatta hassas hasat koşullarında bile oldukça narin. Bunları yanlış yapmak, yetiştiriciler için masraflı olabilir. Bu nedenle Pavo’nun yazılımına entegre edilenler gibi gelişmiş analitik yetenekler, verim artışı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir. Pavo’nun ilk ürünü, doğrudan tarladan veri toplar ve bunu, çiftçinin tohumdan sulamaya ve ideal hasat koşullarına kadar optimal büyüme koşulları için kararlarını yönlendirmesi için işler.

Bu model 10 yıllık verileri karşılaştırıyor

Ayrıca, her bir ağacın yerel çevre koşullarına verdiği tepkileri modelleyerek toplam fındık verimini tahmin etmek için yazılım kullanan bir yöntem geliştirdiler. Model tahminleri, 10 yıllık bir süre boyunca toplanan tarihsel verim değerleri ile karşılaştırılıyor.

Bu tahminler, tek başına retrospektif analizi kullanmaya ve mevcut hava koşullarının etkisini içeren bir ürün tahmin metodu sağlamaya bir alternatif sunuyor. Brezilya gibi farklı bölgesel büyüme ve hava koşullarına sahip olan LAC ülkeleri için, bu tür kesin analizler oyunu baştan aşağı değiştirebilir.

Pavo Blockchain ile fark yaratıyor

Pavo’yu diğer çiftlik yönetim sistemlerinden farklı kılan, platformlarının blockchain teknolojisini bütünleştirmesi olarak görülüyor. Bu da artık tüm büyüyen ve dağıtım tedarik zinciri için eksiksiz bir çözüm sunabilecekleri anlamına geliyor.

Latino Startup Alliance’ın küresel Latin Teknoloji Girişimcileri ve girişimlerini destekleyen kar amacı gütmeyen bir organizasyonun kurucu ortağı olan Jesse Martinez, Pavo’nun şu anda Brezilya’nın tarım sektörünün aradığı platform türünü geliştirdiğini söylüyor.

Martinez şunları ifade ediyor:

AgTech, Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra Latin Amerika’nın en büyük gıda ihracatçısı olan Brezilya ile küresel bir pazar fırsatını temsil ediyor. Pavo’yu Brezilya’ya taşıyarak, ülke içi tarım için çok sayıda başlangıç aracı ve finansal imkan sağlamanın yanı sıra, ülkede gelişmekte olan destek kültürüne enerji kazandıracak.

Modern gıda üreticilerinin karşılaştığı bir başka sorun da iklim değişikliği. LAC politika araştırmacıları, bunun gıda güvenliğini ve çevresel sürdürülebilirliği nasıl etkileyeceğini ele almayı amaçlıyor. Pavo’nun CEO’su ve Kurucu Ortağı Erhan Cakmak, geleneksel çiftçilik tekniklerinin daha küçük çiftçileri destekleyen AgTech çözümleriyle kesişebileceği, onlara işbirliğine devam etmeyi ve daha yüksek değerde mahsul üretmeye devam etmelerini sağlayabileceğini savunuyor.

Çakmak:

Platformumuz bilgileri takip ediyor ve hayati ürün ölçümlerinin optimal aralıklarda kalmasını sağlayarak tüm büyüyen döngüyü optimize etmek için kullanıyor. Veri bilimcilerimiz, mahsulden bağımsız olarak, Brezilya gibi tarımsal merkezlerde Pavo’nun uygulanması yoluyla önemli verim artışları elde edilebilecek tahmin modellemesi yaptılar.

Yetiştiriciler araziyi boşa götürmeyecek, aksine bilgi sahibi olacak

Bu, yerel çiftçilerin verileri kendi bitkileri için büyüme koşullarını optimize etmek için ayarlamalar yapmak için zamanla paylaşıp analiz edebildiği ve ayrıca bölgeleri ve belki de daha da fazlası için en iyi uygulamaları şekillendirmede yardımcı olma rolünü üstlendiği anlamına geliyor. Bu teknoloji son derece dinamik ve yetiştiricilerin araziyi harcamasından ziyade arazide bilgi birikimine sahip olmalarını sağlıyor.

Pavo’nun sistemi AgTech’i bir üst düzeye taşıyor, ancak aynı zamanda büyük endüstriyel tarım işletmeleri tarafından emilmekten ziyade daha küçük aile çiftliklerinin başarılı olmasını sağlamak için sosyal ihtiyaçları ele alabilecek bir sistem. Blockchain ve IoT teknolojisini platformuna entegre ettiğinden, tarım ekosisteminin ihtiyaç duyduğu her şeyi tek bir uygulamada sunabiliyor. Bunu ürün kalitesi, nakliye ve dağıtım gerekliliklerine uygun, akıllı, güvenli ve nakitsiz işlemler sağlayan akıllı sözleşmelerle sağlıyor.

Akıllı sözleşmelerle yerel ihale komisyoncularına ihtiyaç kalmayacak

Daha küçük üreticiler için bu, sözleşme koşulları yerine getirildiğinde anında ödeme anlamına geliyor. Platform, yerel ihale komisyoncularına olan ihtiyacı azaltıyor. Çünkü akıllı sözleşme, ödemeler yapılmadan önce yargı yönetmeliklerinin yerine getirilmesini de sağlıyor.

Aslında Pavo, işgücü maliyetleri ve nakliye koşulları dahil olmak üzere, tohumdan teslim sürecine, her adımı izliyor. Orijinal sözleşmelerdeki her bir değişiklik izleniyor ve tüm bu bilgiler, her işlem boyunca herhangi bir koşul için kalibre edebilen üreticiler tarafından analiz edilebilir. Bu, çiftçilerin arazi kullanımını genişletmeksizin veya Brezilya ve diğer LAC ülkeleri için hayati önem taşıyan küçük ailelerin geçimlerini yok etmeden gıda üretimini yoğunlaştırmasına yardımcı olma potansiyeline sahip olan bir teknoloji türü.

Pavo ekibi 28-29 Mayıs’ta São Paolo’daki Blockspot Blockchain ve Cryptoeconomic Conference’a katılacak. Çakmak ise 28 Mayıs saat 14.30’da konferansta sahne alacak.

ICO detayları

Pavo’nun 6 Ağustos’a dek sürecek halka açık ön satışında %33’lük bonus fırsatı devam ediyor. Ana ICO süreci ise 7 Ağustos’ta başlayacak ve 15 Eylül’e dek devam edecek.

Detaylı bilgi için platformun web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Pavo

Web SitesiTelegram

RedditBitcointalkYouTubeSteemitMediumFacebookTwitterInstagramLinkedin

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

___________________________

Tarım endüstrisine yeni bir soluk kazandırmayı hedefleyen Pavo, gücünü ICOBox ile birleştirdi

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin