2022'de patlama yapması beklenen 4 DeFi tokeni!
2022'de patlama yapması beklenen 4 DeFi tokeni!

2022’de patlama yapması beklenen 4 DeFi tokeni!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – DeFi, daha fazla uygulama ve daha fazla yatırım yapılan parayla geçen yıl boyunca popülerlik kazanmaya devam etti. Bazı yönlerden DeFi, tüm kripto para birimi endüstrisini keser. Sonuçta, ilk kripto olan Bitcoin (BTC), merkezi olmayan bir ödeme şekli olarak tasarlandı. Ancak, izlenebilecek bazı DeFi’ye özel tokenler var.

Terra (LUNA)

Terra, 2021’de neredeyse %13.000 büyüdü, ancak birçok kripto para gibi fiyatı 2022’de düştü. Bu, yeni nesil para olarak adlandırılan algoritmik stabil coinler tarafından desteklenen bir DeFi ekosistemidir. Buradaki fikir, stabil coinlere dayalı eksiksiz bir dijital finansal sistem olmaktır. Terra’nın Chai ödeme platformu Kore’deki binlerce yatırımcı tarafından kabul ediliyor ve Anchor tasarruf platformu popülerliğini kanıtlıyor.

Bir stable coinin değeri, altın gibi kripto olmayan bir emtiaya veya dolar gibi fiat bir para birimine sabitlenir. Ayrıca, kripto para çıkarmak veya satın almak için akıllı bir sözleşme kullanarak sabit tutarını korur. Terra bunu arzı artırmak veya azaltmak için LUNA tokenini kullanarak yapar.

Aave (AAVE)

Aave, DeFi alanında nispeten iyi kurulmuş bir proje. İnsanların kripto varlıklarını ödünç alabilecekleri, ödünç verebilecekleri ve faiz kazanabilecekleri merkezi olmayan bir borç verme platformu. Kullanıcılar, faiz kazanmak istedikleri kriptoyu yatırabilir ve bu, bir borç verme havuzunun parçası haline gelir. Borçlular daha sonra havuzlardan kredi alabilir ve faiz varlıklarını yatıran kişilere gider.

Her zaman eski DeFi kriptolarının yeni ürünler tarafından geçilme riski var. Ancak, kilitlenen toplam değer (platformdaki para miktarı) açısından Aave, DeFi Llama’nın borç verenler listesinin başında yer alıyor. 2020’nin sonunda Aave v2’ye yükseltildi ve şimdi Ethereum (ETH), Avalanche (AVAX) ve Polygon (MATIC) ağlarında çalışıyor. Bu, kullanıcıların her işlem için Ethereum’un devasa gaz ücretlerini ödemeleri gerekmediği anlamına geliyor.

Chainlink (LINK)

Chainlink’i anlamak için oracles ve akıllı sözleşmeler hakkında bilgi sahibi olmamız gerekir. Akıllı sözleşmeler, belirli durumlarda otomatik olarak yürütülen küçük kod parçalarıdır. Oracles, akıllı sözleşmeleri besleyen verileri toplar ve bunlar olmadan akıllı sözleşme ne zaman tetiklenmesi gerektiğini bilemez. Ve Chainlink, oracles’ta pazar lideri.

Birçok önde gelen DeFi platformu, Chainlink’in oracle verilerini kullanır. Ancak şu ana kadar, bu sahne arkası çalışma yatırımcıların ilgisini çekmedi. Birkaç tanınmış analist potansiyeline dikkat çekmiş olsa da, LINK 2021’de yalnızca yaklaşık %70 kazanç elde etti. Bu sağlam bir artış, ancak diğerleri kadar değil.

Clover Finance (CLV)

Yukarıdaki kriptoların tümü, piyasa değerine göre ilk 100’de yer alan iyi bilinen kripto paralar. Bu, birçok üst düzey kripto para borsasında mevcut oldukları ve daha küçük kripto paralardan daha az risk taşıdıkları anlamına gelir. Ancak, potansiyeli olan daha küçük altcoinler arıyorsanız, Clover Finance takip edebilirsiniz.

Clover, tamamen birlikte çalışabilirlik ile ilgili ve farklı kripto platformlarında çalışır. Çeşitli Ethereum alternatifleri pazar payı aldıkça, birbirleriyle iletişim kurmaları daha önemli hale geliyor. Clover’ın blockchaini, Ethereum, Solana (SOL) ve Binance Smart Chain dahil olmak üzere diğer en iyi ağlardan gelen uygulamaları ve varlıkları destekleyebilir.

Aynı zamanda başka bir yaygın DeFi sorununu çözmeyi hedefliyor: Erişilebilirlik. Şu anda, yeni yatırımcıların piyasadaki birçok merkezi olmayan finans ürününü kullanması zor. Yeni nesil merkezi olmayan finans uygulamaları muhtemelen daha sezgisel olacak, bu yüzden Clover için bu bir avantaj.

fool

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin