featured

Parasız Alışveriş Dönemi

service service
Share

Share This Post

or copy the link





Bu başlıklı bir haberi şayet 1990’lı yıllarda okuyor olsaydık aklımıza ilk gelen şey, ”kredi kartı ile alışveriş yaygınlaşıyor” olurdu.

Ancak yıl 2017 olunca durum biraz daha farklı anlam kazanıyor.

 

Aslına bakacak olursak, bir alışveriş sırasında para kulanmadan bunu yapmak 1914 yılında başladı.  Western Union Bank, “şimdi al, sonra öde” sloganı ile dünyanın ilk “kredili ödeme kartını” tanıttı. Bu kart ile insanlar ilk defa nakit ödeme haricinde, alternatif bir başka ödeme sistemi ile tanışmış oldular.

Tam 100 yıldır gelişen bu ödeme yöntemi günümüzde yaygınca kullanılan ve artık konuşulmaya bile ihtiyaç duyulmayan bir sistem haline geldi. Cüzdanımızda herbirimizin neredeyse birkaç adet farklı banka kredi kartları mevcut.

2009 yılında bir çığır niteliği taşıyacak olan yepyeni bir yeni dünya ödeme yöntemi üretilmeye başladı. Anonim olan bu ödeme yönteminin adı ”Kripto Para” oldu. İlk üretilen kripto para olan Bitcoin’in tam manasıyla ne olduğunu anlamamız birkaç yılımızı alsa da, günümüzde bilgiye ulaşmanın kolaylaşması ve hızlanması sayesinde tüm dünya tarafından kabul gören bir ödeme yöntemi haline geldi bile.

Kredi kartlarının günlük hayatımıza işlemesi 100 yıl kadar uzun bir süre alırken, gelişen çağ, teknoloi ve internet sayesinde kripto paraların günlük hayatımızda yer alması sadece birkaç yılda oluştu. Tamamen yaygınlaşması ise görünüşe göre onlarca yıl sürmeyeceğe benziyor.

 

Bir alışverişiniz sırasında para ödemeniz gerekirken sadece cüzdanınızdan çıkardığınız bir plastik kartla bunu yapıyor olmanız önceleri kolay alışılmasa da günümüz dünyasında bu çok sıradan bir ödeme yöntemi. Kripto para ise, paranın yerini almış olan Kredi Kartları ve online ödemenin de pabucunu dama atıcak yeni bir ödeme yöntemi haline geliyor.

Alışverişiniz sırasında, kripto paralarınızı sakladığınız elektronik cüzdan olan Blokchain cüzdanınızdan, yapmanız gereken ödeme miktarını karşı tarafın cüzdanına saniyeler içinde transfer etmeniz yeterli.

Ve işin en güzel tarafı,

*Bunun için herhangi bir bankaya ya da aracı kuruma ihtiyacınızız olmaması,

*Ödeme ya da transfer sırasında yüksek komisyon ücretleri ödemenize gerek olmaması,

*Kripto paralarınızın yüksek güvenlikten oluşan Blokchain hesaplarınızda saklanıyor olması,

*Kredi kartı numaranızın ya da özel bilgilerinizin çalınma riskinin olmaması,

*Dünyanın istediğiniz yerine, istediğiniz saatte saniyeler içinde para gönderebiliyor olmanız,

*Pratik, güvenli ve hızlı ödeme yapabilmeniz,

… gibi onlarca avantaj sayabiliriz.

 

Özet olarak, 1900’lü yıllarda geliştirilmeye başlamış ve bu gün tamamen günlük yaşamımıza girmiş olan Kredi Kartları ve online ödemenin yerini yeni nesil Kripto Paraların alacağını henüz bu günden söylemek mümkün görünüyor.

Son olarak, Kripto paraları sadece ödeme ve transfer yöntemi olarak değil aynı zamanda yatırım amaçlı da değerlendirebiliyorsunuz.  2009 yılında ilk işlem görmeye başladığında sadece birkaç sent değerinde olan bir Bitcoin, bu gün kripto para borsalarında 1,000$’ın üzerinde bir değerde işlem görmektedir. Aylar önde sadece 5-6$ değerinde olan bir Ethereum bu gün 30$’ın üzerinde işlem görmektedir.

Siz de Kripto Para borsalarını takip ederek, düşük değerde yatırım amaçlı aldığınız kripto paralarınızın yüksek değerde işlem gördüğünde satarak aradaki kur farkından ciddi gelirler elde edebilirsiniz.

Bunu yaparken size tavsiyemiz, güncel kurları iyi takip etmeniz, düşük rakamlarda alıp belli kar marjı oluşturacak olan yüksek rakamlarda satmanızdır. Kurun aldığınız rakamın altına düştüğü dönemlerde ise paniğe kapılmadan yükselişini sabırla beklemeniz olacaktır.

 

 



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin