featured

Paraguay, yeni kripto yasasını resmen onayladı! Yasanın içeriğinde neler var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Paraguay yeni kripto yasasını onayladı. Milletvekilleri tasarının lehinde oy kullandı. Paraguay, endüstriyel madenciler için özel lisans duyurdu

Paraguay, yakın zamanda yapılan bir güncellemeden sonra kripto para birimlerinin tamamen kabulüne doğru adım atan bir sonraki ülke oldu. Ülke, farklı dijital varlıklarda madenciler için en çok aranan yerlerden biri olarak görülüyor. Bu, Bitcoin’in resmi bir değişim aracı olarak kabul edildiği bir sonraki El Salvador veya Orta Afrika Cumhuriyeti olmak için onu kutup konumuna getirdi. Bunun çoğu, ülkenin bu değişiklikleri yürürlüğe sokmak için kanunla imzaladığı son düzenlemelerden kaynaklanmaktadır.

Milletvekilleri kripto tasarısı lehinde 40-12 oy kullandı

Güney Amerika’daki ülkeler, sakinlerinin dijital varlıklardan en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak için yorulmadan çalışıyor. Ülkenin merkez bankası olayları kendi yolunda görmeyi reddetmesine rağmen, Paraguay ülkenin kriptoyu benimsemesini görmek için yeni bir planı benimsedi. Sadece milletvekillerinin katıldığı yakın tarihli bir toplantıda, kriptonun lehine olan 12 oya kıyasla 40 oyla kriptonun tercih edildiği bir oylama yapıldı.

paraguay

Senato, son birkaç yılda kripto benimsemesinin itici güçlerinden biri olmasına rağmen, şimdi varlıklara inandıklarını göstermenin zamanı geldi. Kanun esas olarak düzenleyicilerin ticari sektördeki şirketleri nasıl izleyebileceğinden bahsediyordu. Düzenleyicilerin bazı faaliyetleri, lisans verilmesini ve diğerlerinin yanı sıra firmaların faaliyetlerini denetlemeyi içerecektir. Ancak yeni yasa, dijital bir varlığı ülkenin yasal ihalesi haline getirmeyi vurgulamıyor.

Paraguay’ın endüstriyel madenciler için özel bir lisansı var

Güncellemenin en önemli nedenlerinden biri, ülkenin rekabetçi enerji oranlarıyla yabancı madencileri cezbetmesini sağlamaktır. Şu anda Paraguay, bölgede son beş yılda elektrik fiyatlarının en düşük olduğu ülkelerden biri. Dijital varlıklarla ilgilenecek yeni şirketlerin de faaliyetlerine başlamadan önce işlerinin kayıtlı olduğundan emin olmaları yasa tarafından istenecek.

Küçük ölçekli madencilerin yanı sıra, endüstriyel madencilerin de faaliyetlerine başlamadan önce birkaç izin ve onay almaları gerekecek. Tasarı ayrıca, bir borsa olmaksızın kripto hizmetleri sunmak isteyen özel kişilerden de bahsediyordu. Yakın tarihli bir araştırmaya göre, Paraguay’ın teknolojiyle ilgili şirketlerinin çoğu, 2020’den bu yana dijital varlıkları benimsemeye başladı. Sayının %30’undan fazlası, firmaların ve bireylerin kripto ile ilgili bir kitle fonu yürütmesine izin veriyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin