Para çekme işlemlerini durduran AAX borsası, saldırı altında mı?

Para çekme işlemlerini durduran AAX borsası, saldırı altında mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2022 yılında en çok öne çıkan gelişmeler iflas, çöküntü ve hack saldırıları oldu. Kripto piyasası olumsuz olarak bu haberlerden çok yara aldı. Henüz bu senenin bitmesine 1 ay kala sorunların tazeliğini koruması ise yatırımcıları tedirdi ediyor.

Sadece iflas ve çöküş hikayeleri değil, borsaların işten çıkarma eylemleri de krizi bir üst seviyeye çıkarıyor. Merkezi borsaların yaptıkları yatırımcıların işlemlerini DEX borsalarına çevirdi. Bu da merkezi sistemlerin güvensizliğini gösterdi.

Bir kripto para borsası olan AAX, geçtiğimiz ay para çekme işlemlerini durdurmuştu. Bu kararın üzerinden neredeyse 1 ay gibi bir zaman dilimi geçti. Fakat bu kadar süre olmasına rağmen şirket Afrika bölgesinde saldırıya maruz kaldı.

AAX, Nijerya’da baskı altında

12 Kasım’da para çekme işlemlerini askıya alan kripto borsası AAX’in Nijerya kullanıcılarının Lagos’taki ofislerine baskın düzenledi. Kullanıcılar, ofisteki çalışanlara saldırmaya başladığı bildirildi. AAX kullanıcılarının kripto borsası çalışanlarını taciz ettiğine dair raporlar, Nijeryalı kripto ve Blockchain savunuculuk grubunun bunu yapmaktan kaçınmasını istemesinden birkaç gün sonra geldi. 

AAX’in eski başkan yardımcısı bir tweet’te “artık marka yok ve güven kırıldı” iddiasında bulundu. Legit’in 2 Aralık tarihli raporu, olayın ne zaman meydana geldiğini belirtmese de, Nijerya Blockchain Teknoloji Derneği’ndeki (SIBAN) savunuculuk grubu Paydaşlar tarafından daha önce yapılan bir savunmayı doğruluyor. SIBAN, 28 Kasım tarihli kamu duyurusunda AAX’i teşvik etti kullanıcılar, kuşatılmış kripto borsasının çalışanlarını mağdur etmeyi bırakmalıdır. Son açıklamada ise şunlara yer verildi:

“AAX Ülke Yöneticisini (Nijerya), diğer yerel personeli ve ülke çapındaki AAX elçilerini taciz etmekten veya mağdur etmekten memnun olmayan veya öfkeli herhangi bir kullanıcıyı veya yatırımcıyı caydırıyoruz. Bu kişiler de hoşnutsuz kullanıcılar ve yatırımcılarla aynı durumla karşı karşıyadır.”

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin