featured
paperwalletkagitcuzdan

Paper Wallet Kağıt Cüzdan Oluşturma ve Kullanma

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin yatırımcıları’nın ilk sorduğu sorulardan biri olan ” Bitcoinlerimi nasıl güvenle saklayabilirim?” Verilen ilk cevaplardan biri paper wallet olsa da ”Paper Wallet kağıt cüzdan oluşturma ve kullanma” hakkında çok az kişinin bilgisi olduğunu söyleyebiliriz.

Kısaca Paper Wallet Kağıt Cüzdan mantığını anlatırsak, Bitcoin yani BTC’lerinizi hiç bir dijital ortama ve bilgisayara bağlı olmadan, güvende tutabilceğiniz bir cüzdan. Bunu arka cebinizde sakladığınız reel cüzdanları ile eşdeğer olarak görebilirsiniz.

Espiris ise, Bitcoin yani BTC’lerinizi ispat edebilceğiniz ve onları gerçek kılan şey “Private Key” anahtarı. Bu anahtar aslında sizin herşeyiniz… İşte Paper Wallet Kağıt Cüzdan‘da bu anahtarı saklıyoruz.

Peki oluşturma aşamasına gelir ve sizlerde bu cüzdan modelini kullanmak isterseniz şunu lütfen unutmayın! Paper Wallet Aktif olarak Al-Sat için kullanamaz, sadece varolan veya alacağınzı Bitcoin BTC’lerinizi buraya gönderip saklayalıp birikim yapabilirsiniz. Aklınıza direk peki kullanmak istersek tekrar ne yapmamız gerekiyor geliyor ise; o yöntemide sizlere daha önce açmış olduğumuz, Paper Wallet’de yer alan Private Keys Aktif etme ve Tekrar kullanma Bilgi-KaynakTıklayarak URL'ye Git içeriğe göz atabilirsiniz.

Şimdi gelelim Paper Wallet Kağıt Cüzdan oluşturmaya!

Bu Cüzdanın her zaman ki gibi, birçok yöntemi mevcut dijital ortamda.Soru şu ki, Güvenilir mi ? Bu soruya net bir cevap vermek doğru olmaz (evet-hayır) Lakin yine En çok kullanılan ve Güvenilir yöntemi yine sizlere detaylı olarak aktarım yapacağım.

İlk önce; Bitcoin Paper Wallet  Bilgi-KaynakTıklayarak, URL'ye Git siteye giriş yapıyoruz. Sonrasında aşağıda yer alan ekran görüntüsünde kare içerisinde görünen “Generate Keys & Print Paper Wallets” kısmına tıklayarak, Private Keys anahtar oluşturma bölümüne ulaşmış olacaz.

 

Gelen Ekran ile Private Keys özel anahtarımızı oluşturmaya başladı bile,Aşağıdaki ekran görüntüsünde yer aldığı gibi.Ekran Mouse imlecini hareket edinçe Sağ kenarda bulunan kutu içerisindeki “311” rakamı “0” olana kadar imleci hareket ettirmeye devam ettirip bittiğinde oluşturma işlemini tamamlamış olacaz.

Otomatik gelen Ekran aşağıdaki gibidir!

Buradan “Change your wallet’s design, Language, or cryptocurrency here (Cüzdanınızın tasarımını, dilini veya şifreleme oranını şu şekilde değiştirin)” yazan yerinin altında seçenekler ile Dil ve Kağıt Cüzdanınızın tasarımını seçebilirsiniz. (Türkçe dil seçeneği mevcut değil)

Tasarım ve Dil seçimi sonrası >> Üst tarafta yer alan “Print Front” sekmesine tıklayıp yazdırma işlemine geçebiliriz.

Karşınıza gelen ekran görüntüsünde gördüğünüz şekilde, Paper Wallet Kağıt Cüzdanınız hazır ve basma işlemini gerçekleştirebiliriz. Aynı ekranda yer alan, Sağ üst köşede yer alan “Print Wallet Front” sekmesine tıklayarak ilk olarak ön yüzünü basabilir, sonrasında arka yüzünü basabiliriz.

Genel olarak Paper Wallet Kağıt Cüzdan oluşturma ve dijital ortamdan baskıya nasıl aktarılır görmüş olduk. Sizlerin işini biraz daha kolaylaştırmak adına aşağıda vermiş olduğum VİDEO ile pratik olarak izleyebilir ve kolayca sizlerde yapabilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin