Pang token istikrarı için kurumları düzenleme yapmaya çağırdı
Pang token istikrarı için kurumları düzenleme yapmaya çağırdı

Pang token istikrarı için kurumları düzenleme yapmaya çağırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Singapur’un Fintech ve inovasyon teknoloji altyapı ofisinin başı olan Damien Pang, kısa bir süre önce var olan token ve kripto para birimlerinin menkul kıymet mevzuatına tabi olması gerektiğine olan inancını dile getirdi.

MAS, token kayıtlarının düzenlenmesi gerektiğini savunuyor

Consensus Singapore 2018 adlı konferansta konuşan Pang’in belirttiğine göre MAS şu an tokenları üç kategoriye bölüyor. Pang:

MAS, belirli hizmetlere erişmek için kullanılan hizmet tokenlarını düzenlemeyi amaçlamamakta. Fakat ödeme yapmak için kullanılan tokenları yasallaştırmak için kurumların yıl sonuna kadar bir ödeme faturası çıkarmasını bekliyor.

Pang, bir kamu hizmetinin veya ödeme token özelliklerinin bir menkul kıymet teklifinin özelliklerine benzemesi durumunda, MAS’ın söz konusu tokenlarını buna göre belirleyeceğini ekledi.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu baş muhasebecisi Wesley Bricker, geçtiğimiz günlerde Ulusal Bankalar ve Tasarruf Kurumları Konferansı’nda bir konuşma yaptı. Bricker bu konuşmada kripto para birimleriyle çalışan firmaların temel muhasebe kaydı sorumluluklarını vurguladı. Bricker:

Dağıtılmış defter teknolojisi ve dijital varlıklar heyecan verici olasılıklarına rağmen bu temel sorumluluğu değiştirmez.

Bay Bricker ayrıca muhasebe sektörünü, kripto para birimi gibi gelişen teknolojik yenilikler konusunda titizlik göstermeye teşvik ederek, muhasebecilerin “finansal raporlama ile ilgili yayıncıların uyumluluğuna” yönelik bir denetçi olarak rolünü vurguladı. Bricker:

Teknolojideki değişikliklerin, yatırımcılara ve kamu sermaye piyasalarına karşı çalışması gerekmez. Ayrıca şirketler, Blockchain gibi dağıtılmış defter teknolojisi, akıllı sözleşmeler ve diğer teknoloji temelli uygulamaların kullanılıp kullanılmadığına bakılmaksızın uygun kayıtlar tutmaya devam etmelidir.

Richard Teng token istikrarı için kurumlara mutabakat çağrısında bulundu

Kısa bir röportajda Abu Dhabi Mali Hizmetler Düzenleme Kurumu (FSRA) CEO’su Richard Teng, token düzenlemeleri konusunda daha geniş bir uluslararası mutabakat çağrısında bulundu. Belirli kurumları sektöre yatırım yapmaya ikna etmenin gerekli olduğunu savundu. Teng:

Bu alanın uygun bir şekilde düzenlenmesi gerekir, aksi takdirde mali suç oluşma riski vardır. Bir kripto para çalındığında veya kaybolduğunda, bu varlık sınıfına olan güveni etkiler. Kurumları piyasaya çağırdığınızda, fiyatların daha az değişkenlik göstereceğine şahit olacaksınız. Ancak kurumlar yalnızca riskleri azaltmaya yardımcı olursanız gelir.

news.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin