featured

PancakeSwap (CAKE) şubat ayındaki piyasa düşüşünden sert etkilendi! Toparlanmaya hazır mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoin’lerden olan PancakeSwap (CAKE), şubat ayındaki düşüş hareketleri ile toplam işlem hacminin %37’sini kaybetti.

Şubat ayı, hem küresel anlamdaki borsalar için hem de kripto para piyasası için oldukça zor bir dönem oldu. 2022 yılının ikinci ayında PancakeSwap’in işlem hacmi yaklaşık olarak 15,73 milyar dolardı.

Altcoin’in kripto ticaret alanındaki konumu nedeniyle böyle bir sayı çok büyük görünse de, kripto para biriminin toplam işlem hacmi ocak ayına kıyasla yaklaşık olarak 9,52 milyar dolar kadar bir kayıp kaşadı.

Hacim 2021 yılından beri hâlâ düşüşte

PancakeSwap; Uniswap, SushiSwap, Mooniswap, Curve, Balancer, Synthetix, Ox Native, DODO ve 1inch gibi altcoin’lerle rekabet içerisinde. Bu yüzden geçen ay hacimdeki düşüş Binance’in en büyük merkezi olmayan uygulamasının (DAPP) serveti üzerinde zararlı etkilere sahip olabilir.

CAKE grafik

CAKE bu verileri Nisan 2021 tarihinin sonuna doğru kaydetmeye başladı. Altcoin, Mayıs 2021’de 51,81 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek hacmine ulaştı.

Ethereum’un Uniswap’ını ve Binance’in inovasyonunu rekabet etmek için diğer blockchain’lerinde birkaç DEX’in piyasaya sürülmesiyle PancakeSwap hafif bir düşüş yaşadı. Mayıs’ın en yüksek seviyesi Kasım 2021’de kırıldı ve %2,69 oranında artarak 50,42 milyar dolara ulaştı.

Kripto para piyasasındaki olumsuz hissiyat aralık ayında tüm altcoin’leri ele geçirdi. Bunun sonucunda da yıl bitiminde büyük bir hacim düşüşü yaşandı. CAKE’in işlem hacmi 31 günde %39 oranında bir düşüş yaşayarak 30,49 milyar dolara geriledi.

PancakeSwap’in Ocak ve Şubat 2022’deki hacmi, Mayıs 2021’deki göre sırasıyla %51 ve %69 oranlarında daha düşüktü.

Hacim düşüşüne ne sebep oldu?

Şubat ayının sonuna doğru Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz patlak verdi. Bunun sonucunda yatırımcılarda riskten kaçınma hissiyatı oluştu ve hem küresel piyasalar hem de kripto para piyasası büyük oranlarda düşüş ile karşı karşıya kaldı.

Binance Akıllı Zincirinde (BSC) en iyi performans gösteren DAPP PancakeSwap’tır. Sonuç olarak, DEX, zincirdeki toplam işlem sayısında aslan payından büyük ölçüde sorumludur. Mayıs 2021’deki zirvesinde, BSC’deki toplam işlem sayısı 247,447,339 idi.

Kasım ayında 2021’in son boğa döngüsüne doğru %58’lik bir artıştan sonra, tüm ay için toplam işlem sayısı 391,847,392 oldu.

2022’de toplam işlem sayısı aşağı doğru kaymaya devam ediyor. Ocak ayı için toplam işlem sayısı, kasım ayının en yüksek seviyesinden %50 daha azalarak 196,096,842 oldu.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde birkaç kripto para biriminde yeni en düşük seviyeler yaşanırken CAKE, 156,512,579 işlem sayısı ile kasım ayındaki toplam işlem sayısına göre %60 oranında azalma yaşadı.

Bu yazının yazıldığı sırada Mart 2022 için toplam hacim 2,78 milyar dolar.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin