Pakistan merkez bankasının CBDC'leri hakkında önemli gelişmeler
Pakistan merkez bankasının CBDC'leri hakkında önemli gelişmeler

Pakistan merkez bankasından CBDC hakkında önemli açıklamalar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Pakistan Devlet Bankası başkanı Reza Baqir, söz konusu dijitalleşme olduğunda önünün açık olduğunu söyledi.

Pakistan Devlet Bankası Başkanı Reza Baqir, kurumun merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) tarafından oluşan olasılıkları dikkatlice incelediğini belirtti.

8 Nisan’da CNN muhabiri Julia Chatterley ile yaptığı röportajda Baqir, Çin gibi ülkelerin CBDC söz konusu olduğunda yol gösterdiklerini belirterek, merkez bankasının CBDC’lere olan ilgisinin arkasındaki motivasyonlarını özetledi:

Bizim için faydası iki yönlüdür: yalnızca [potansiyel CBDC] finansal katılım çabalarımıza başka bir destek vermekle kalmaz, ikinci olarak, merkez bankası bir dijital para birimi çıkarırsa, terörizmin finansmanına yönelik para aklamaya karşı koymamız kolaylaşacaktır. Dolayısıyla, üzerinde çalıştığımız bir aşamadayız, önümüzdeki aylarda bununla ilgili bir duyuru yapmayı umuyoruz.

Baqir, merkez bankasının Pakistan’da dijital bankaların faaliyet göstermeye başlayabileceği bir çerçeve için yeşil ışık yaktığını sözlerine ekledi.

Dünyanın en büyük fintech’i Stripe ve Pakistan pazarına olan ilgisiyle ilgili bir soruya yanıt olarak Baqir, şirketin hoş karşılanacağını söyledi. Pakistan’ın, yüksek teknoloji okuryazarlığı ve nispeten genç bir nüfusa sahip, dünya çapında beşinci en büyük insan yoğunluğuna ev sahipliği yapan bir pazar olduğunu vurguladı. Ona göre ülke dijitalleşme söz konusu olduğunda patlamayı bekliyor.

Baqir, koronavirüs salgını sırasında merkez bankasının bankaların arasında ki transfer ücretlerini ortadan kaldırmak için harekete geçtiğini ve bunun, 2020 Aralık ayında sona eren çeyrek için mobil bankacılık işlemlerinde bir önceki yıla göre % 150–200’lük bir büyümeye yol açtığını kaydetti.

Pakistan Devlet Bankası, 2019 ilkbaharında 2025 yılına kadar bir CBDC yayınlamayı hedeflediğini açıklamıştı. Bu arada, Pakistan’ın bölgesel yasa koyucuları, merkezi olmayan dijital para cephesinde daha fazla hareketi savunuyorlar ve geçtiğimiz günlerde ülke hükümeti ülkedeki kripto para birimi madenciliğini yasallaştırmaya çağırıyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin