featured

Özel banka Falcon, kripto para yönetimi merkezi açtı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre özel bankası Falcon, müşterilerinin ticaretten elde ettikleri servetlerini kripto para birimlerine yatırmaları için uyumlu bir süreç sunuyor.

Zürih merkezli banka, mevcut ve yeni özel bankacılık müşterilerinin servetlerini kripto varlıklar ile paraya çevirebileceğini söyleyen bir uygulama yürürlüğe koydu.

Banka, müşterilerinin Blockchain ile yapılan işlem geçmişini analiz etmek için “özel araçlar” kullanarak gerekli incelemeyi uyguladığını belirtti.

”Bu yenilikçi teklif tam zamanında gerçekleşiyor.”

Falcon Özel Banka CEO’su Martin Keller, bankanın denetçisi PricewaterhouseCoopers’ın süreci gözden geçirip onayladığını söyledi.

“Bu girişimle, bankamızın Blockchain varlık yönetimi hizmetleri için müşteri talebinde bir artış bekliyoruz. Kripto varlıklarla ilgili son gelişmeler göz önüne alındığında, bu yenilikçi teklif tam zamanında gerçekleşiyor.”

Banka, geçen sene temmuz ayında kripto para alanına girerek, Bitsuisse (İsviçre kripto para birimi) ile bir ittifak vasıtasıyla müşterilere Blockchain varlık yönetimi hizmetleri sağlamıştı.

İsviçre düzenleyici kuruluşu Finma tarafından onaylanan düzenleme uyarınca müşteriler nakit varlıklarını kullanarak Falcon yoluyla döviz alışverişinde bulunabiliyorlar.

Ayrıca, bankanın Zürih’teki genel merkezinin lobisinde bir Bitcoin ATM kuruldu ve mesai saatlerinde halka açık olarak işlem görüyor.

Finextra

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin