Özbekistan kripto para birimlerini düzenleyecek.
Özbekistan kripto para birimlerini düzenleyecek.

Özbekistan kripto para birimlerini düzenleme yoluna gidiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Özbekistan kripto para birimlerini düzenleme yoluna gidiyor. Yerel gazete Vzglyad’ın 21 Şubat tarihli haberine göre, Eylül 2018’de Bitcoin‘i düzenleme adına ilk adımlarını atması beklenen ülke, Haziran ayında ise Blockchain beceri merkezini faaliyete geçirecek.

5 Şubat tarihli haberimizde Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’ın, kripto para birimlerini radarlarına aldığını duyurmuştuk.

Başkan Mirziyovev düzenleyici planları onayladı

Yerel basında çıkan haberlere göre Özbekistan Başkanı Shavkat Mirziyoyev; Bitcoin, kripto paralar ve Blockchain teknolojisi için düzenleyici planlar içeren bir belgeyi onaylamış durumda.

Yasama teklifleri hükümet bakanlıkları ve merkez bankası ile çeşitli diğer makamlardan gelecek. Sorumluluk; Merkez Bankası, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Geliştirme Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve diğer bazı bakanlıklar ile departmanların sırtında olacak.

Özbekistan, adı kripto para sektörüyle anılan ilk Asya ülkesi değil

Kripto para birimleri üzerine düzenlemeler, bu yıl eski Sovyet blok devletleri için hayli sıcak bir konu.

Geçen yıl Kazakistan, Singapur’daki Blockchain’i kopyalama konusunda sinyaller verirken; Beyaz Rusya ise bu yenilikçi finansal teknoloji için konuksever bir ortam yaratmayı umduğunu açıklamıştı.

Blockchain beceri merkezi geliyor

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te bulunan Mirzo Ulugbek İnovasyon Merkezi’nin ev sahipliği yapacağı Blockchain beceri merkezinin, 1 Haziran 2018 tarihine kadar faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

Bu merkezde; Blockchain’in potansiyelinin kullanılması, artan mesleki kabiliyetlerin kullanımı ve yerel geliştiricileri destekleme koşullarının formüle edilmesi üzerine faaliyetler yürütülecek.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin