Oyun tokeni, 1 milyar dolarlık değerini kaybetti!

Oyun tokeni, 1 milyar dolarlık değerini kaybetti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Play to Earn mantığıyla çalışan oyun tokeni, 2022 yılında çok zor günler geçiriyor. Kimsenin beklemediği kadar kötü bir performans göstermesiyle artık piyasa değeri de önemli eşiği kırdı.

Axie Infinity, ilk yatırımcılarına en yüksek getiriyi sağlayan Metaverse projelerinden biri olmasına rağmen eski günlerini aratıyor. Blockchain tabanlı oyna-kazan (P2E) projesi, son birkaç haftadır mücadele ediyor.

Son olarak oyuna ait olan kripto para birimi AXS, piyasa değerinde önemli yer olan 1 milyar dolarlık seviyeyi kaybetti. Axie Infinity’nin piyasa değeri 10 Ekim’den bu yana 1 milyar doların altına düştü. Fiyatı ise son yedi günde yüzde 20 değer kaybına uğradı.

Oyun tokeni yaprak dökümünü yaşıyor

2021 ve 2022 yılının belli bir dönemine damga vuran oyun tokeni, yokları oynuyor. Özellikle de Ronin Network ağında yaşanan saldırı AXS’yi dolaylı yoldan fazlasıyla etkiledi.

Spesifik olarak, AXS’nin piyasa değeri 10 Ekim’de 1,04 milyar dolardan iki hafta içinde %20,19’luk bir düşüşle 833,35 milyon dolara geriledi.

Düşüşün ana nedeni ne?

Popüler takassız token (NFT) oyununun yakın zamanda sona ermesinin nedenlerinden biri, geliştiricilerin planlandığı gibi 24 Ekim’de, daha fazla Axie Infinity Shard’ın kilidini açacaklarını açıklaması olarak gösterildi.

Veri toplayıcı platformu olan TokenUnlocks’a göre; ekip, danışmanlar ve benzerleri için piyasaya sürülmesi planlanan 21.5 milyon AXS, varlığın toplam arzının %8’ini oluşturuyor. Bu da içinde bazı riskleri ve endişeyi ortaya çıkarıyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin