featured

Oyna kazan tokenı, Mart ayının satış hacminde düşüş yaşadı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasanın önde gelen oyuna kazan tokenı Mart ayını duygusal geçirdi. Farklı pozisyonları izleyen varlık satış hacimleriyle gündeme geldi. Ciddi bir satış hacmi yaşamasıyla düşüşleri hissetti.

Axie Infinity, oyna-kazan oyununun 2022’de üçüncü ayda satışlarında düşüş gördükten sonra Mart ayı boyunca satış hacminde başka bir düşüş daha yaşadı. Mart, kripto finans alanının belirli alanları, özellikle de değiştirilemez tokenler (NFT’ler) için zor bir ay oldu. Axie Infinity, Mart 2022’de yaklaşık 31 milyon dolarlık satış gerçekleştirerek öne çıktı.

Böyle bir rakam, yeni bir NFT koleksiyonunun arkasındaki paydaşlar için etkileyici görünse de, Axie Infinity’nin Mart ayı toplam satış hacmi bir önceki aya göre düştü. Token, Şubat ayında yaklaşık 82 milyon dolar gelir elde etti. Mart ayı boyunca satışlarda %61’lik bir düşüş olduğu anlamına geliyor.

Token, satış hacminde 2021 yılından bu yana gerileme yaşıyor

NFT koleksiyonlarını da içeren oyna-kazan oyunu birçok dijital koleksiyonla rekabet ettiğinden, geçen ayki azalan hacim Axie Infinity’nin serveti üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir.

Axie Infinity’nin toplam satış hacmi Mart 2021’den bu yana %468 artmasına rağmen, dijital koleksiyon platformu Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık 2021 dönüm noktalarının yalnızca bir kısmı olan satışları kaydetmeye devam ediyor.

Token, NFT ürününün çevrimiçi trend olmaya başladığı ve yaklaşık 666 milyon dolarlık bir satış hacmi oluşturduğu Temmuz ayından bu yana %11,800’ünden fazlasını kazandı. Temmuz’un hacmi %27 artarak tüm zamanların en yüksek satış hacmi olan yaklaşık 848 milyon$’a ulaştı. Ağustos 2021’in hacmi ile Mart 2022’nin hacmi arasındaki fark ise 816 milyon dolar.

AXS, piyasa toparlanmasına rağmen istediği performansı gösteremedi

Oyna-kazan tokenı piyasanın toparlanmasında yeteri kadar kendini gösteremedi. Bunun en büyük nedeni ise ağ üzerinde yaşadığı siber saldırı oldu. Ronin Network’e yapılan saldırı tokenı sekteye uğrattı.

Axie Infinity, piyasanın düşüş eğilimine girmesi ve satış hacminin 301 milyon dolara düşmesinin ardından Aralık 2021’de Kasım ayının yeni zirvesinin %60’ını düşürdü.

Azalan benzersiz alıcılar, işlem sayıları ve ortalama satışlar, Mart 2022’de satış hacminin düşmesine neden olan başlıca faktörler olarak sayılabilir.

NFT satış hacminin AXS üzerindeki etkisi

Axie Infinity ekosisteminin yerel tokenı AXS, geçen yıl kaydedilen rekor satış hacminden yararlanarak 6 Kasım 2021’de tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 165,37 $’a ulaşmıştı. 1 Ocak 2022’de 93.30$’dan açılan AXS, 3 Ocak’ta 97.78$ ile yılın en yüksek seviyesini gördü.

 

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin