Bitcoin altın korelasyonu iyimser tablo gösteriyor mu?

Örneğine az rastlanır bir karşılaştırma: Bitcoin PAXG korelasyonu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Lider kripto para birimi bugüne kadar pek çok değerli varlıklar karşılaştırıldı. En çok altın, dolar ve hisse senetleri Bitcoin’in rakibi oldu. Ayrıca Bitcoin bazı korelasyon örnekleriyle de dillendirildi. Şimdi ise Bitcoin PAXG korelasyonu gündemde.

Değeri tutan ve yatırılan paranın satın alma gücünü koruyan bir varlık olan Bitcoin’i (BTC) enflasyon riskinden korunma aracı olarak benimseme durumu her geçen hafta zayıflıyor.

Coin Metrics tarafından izlenen verilere göre, kripto para biriminin fiziksel altın tarafından desteklenen ve altın fiyatına sabitlenmiş bir değere sahip bir token olan PAX gold (PAXG) ile 90 günlük korelasyonu, -0,41 ile rekor düşük bir seviyeye geriledi. Bitcoin PAXG arasındaki 60 günlük korelasyon, bu ayın başlarında -0.5 ile rekor düşük seviyeye ulaştı.

Korelasyon, stagflasyon görüşmelerinin tur atmaya başlaması ve Fed’in korkulan faiz artırımlarıyla birlikte Şubat ayında tersine döndü.

Bitcoin PAXG korelasyonu, rekor düşük seviyeye ulaştı

Fiziksel altına odaklı olarak çıkarılan PAXG, Bitcoin ile ters bir korelasyona düştü. Konuyla ilgili Noelle Acheson ise şunları söyledi:

“BTC’nin makro hisse senedi endeksleriyle artan korelasyonunu ve bir değer deposundan ziyade bir risk varlığı olarak son zamanlardaki davranışını yansıtıyor. Piyasalar daha fazla enflasyon ve likidite çekilmesinin etkisini sindirirken ileride fiyat türbülansına işaret ediyor.”

Diğer yandan enflasyonun kırk yılın en yüksek seviyesine ulaşmasına rağmen, Bitcoin PAXG tarafında üstünlüğünü koruyamıyor. Kripto para birimi bu yıl %12 düşerken, PAXG ve altın %4’ün üzerinde değer kazandı.

Enflasyon korkusu ve jeopolitik gerilimler arasında klasik bir değer deposu olan altına ve altına bağlı ürünlere yönelik yatırım talebi arttı. Fund Selector Asia tarafından hazırlanan bir rapora göre, borsada işlem gören fonlar Mart ayından bu yana 100 tonun üzerinde altın satın aldı.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin