Web3 tarayıcı rekabeti artıyor. Solona ve Opera ortaklı kurdu

Web3: Opera-Solana ortaklığıyla rekabet artıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Opera Tarayıcı, Solana için destek sunuyor. Kullanıcılar bir cüzdana ve dApps ile tam uyumluluğa sahip olacak. Brave ve Opera Web3 tarayıcılarının kralı olmak için rekabet ediyor.

10 Aralık Cuma günü resmi bir blog gönderisinde Opera, popüler blok zincirine yerel destek eklemek için Solana Labs ile bir ortaklık kurduğunu duyurdu ve ortaklıkla, ekosistemdeki tüm dApp’lerle birlikte yerel bir Solana cüzdanını çalıştırmasına izin verilecek.

Solana Operaya gidiyor

Opera ekibi Twitter’da entegrasyonun 2022’nin ilk çeyreğine kadar hazır olmasının beklendiğini söyledi. O zamana kadar, kullanıcılar herhangi bir kısıtlama olmaksızın masaüstü ve mobil tarayıcılarda blok zincirinin tüm avantajlarından yararlanabilecekler.

Opera’nın Solana’ya ilgisi şaşırtıcı değil. Tarayıcı, en az 2018’den beri kripto para birimi desteği, blok zinciri teknolojisi ve Web 3 olarak adlandırılan hedefe ilerlemeyi amaçlayan bir yaklaşım benimsiyor.

Haber, piyasaları pek heyecanlandırmışa benzemiyor. Opera hissesi, haftaya başladığı 7,24 dolardaki mütevazi bir artışa rağmen Cuma günkü işlem seansını %-4,36 düşüşle 6,96 dolardan kapattı.

Opera hisse fiyatı

Solana’nın fiyat eğilimi de haberlere tepki göstermedi ve ATH’sinden hemen sonra Kasım ayı başlarında başlatılan düşüş yörüngesini sürdürdü. Solana’nın yerel tokeni SOL, günü %7,86 düşüşle 166,97 dolardan kapattı. Yazma sırasında, fiyat 169,21 dolar olarak düzeltildi, bu da hala ATH’sinin neredeyse %35 altında ve haftalık performansında ise %14’lük bir düşüş anlamına geliyor.

Solana fiyatı

Opera vs Brave: Web3 için verilen savaş

Kullanıcıların bir web sitesi tarafından sağlanan içeriği tükettiği Web1’den ve kullanıcıların merkezi bir platform aracılığıyla etkileşime girdiği Web2’den farklı olarak, Web3’te, etkileşimleri kontrol eden merkezi bir varlık yoktur, bunun yerine iletişim, verilerin tek bir arıza noktası olmadan bir ağda aktığı blok zinciri gibi teknolojiler aracılığıyla yapılır.

Web3 odaklı geliştirmelere bazı örnekler Sapien, UjoMusic, Storj, Filecoin, Hive ve Minds’tır.

Bazı tartışmalara rağmen, Brave bir süredir kripto tarayıcılarının tartışmasız kralı oldu. Tarayıcı, kendi blok zinciri tarafından bile destekleniyor ve BAT tokenı, reklamcılık ve içerik promosyonu işini yeniden düşünmeyi, kullanıcıları reklamları görüntüledikleri için ödüllendirmeyi ve topluluğun kaliteli içerik oluşturucuları ödüllendirmesine izin vermeyi amaçlayan tüm bir ekosistemin temeli olarak hizmet ediyor.

Ancak Opera daha pragmatik bir yaklaşım benimsedi. Bir kripto para birimi geliştirmediler ve yeni bir deneyim yaratmak da istemiyorlar, ancak tarayıcıları Web3’e başka hiçbir şeye benzemeyen şekilde adapte oldu. Opera, Solana’ya ek olarak, yerel bir kripto para cüzdanına, Dapps desteğine ve blok zinciri benimsemeye yönelik diğer özelliklere sahiptir.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin