featured

OpenZeppelin, Convex Finance rug bull olayına ilişkin detayları paylaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Curve stabilcoini kullananlar için ödülleri artıran bir platform olan Convex Finance, 15 milyar dolarlık bir rug bull olayını saptadı. Bu sorunu çözen platform büyük bir saldırının önüne geçmiş oldu.

Görünüşte kripto para projeleri yatırımcı fonlarıyla birlikte kaçtığında, rug bull olayı meydana gelir. Geçen yıl merkezi olmayan finans alanında önemli bir sorun haline gelmişti.

Bir Blockchain güvenlik firması olan OpenZeppelin, Convex Finance protokolünün Coinbase için bir güvenlik denetimi sırasında önemli bir güvenlik açığının ortaya çıktığını belirtti. Firma, Convex’in üç çok imzalı cüzdan imzacısından ikisinin belirli bir dizi adımı gerçekleştirmesi durumunda, bir likidite sağlayıcı token havuzuna erişebileceklerini buldu. OpenZeppelin bir gönderide adımları ayrıntılı şekilde anlattı.

OpenZeppelin, Convex Finance olayını detaylandırdı

Convex, Curve Finance’in CRV stabilcoinlerinin çoğunluğunu dolaşımda tuttuğu için önemli miktarda fon risk altında kalıyordu. Convex’in o zamanlar yaklaşık 15 milyar dolar olan kilitli değeri üzerinde kontrol sahibi olmasına izin verebiliyor

Hata, yalnızca Convex’in geliştirme ekibi tarafından kullanılabilir veya yamalanabilir. OpenZeppelin yaptığı açıklamaya göre, sürecin karmaşık hale getirdiğini söyledi. Güvenlik firması, sorunun kasıtsız olduğundan makul ölçüde emin olduğunu, yani geliştiricilerin güvenlik açığından haberdar olmadıklarını veya fonlarla kaçma niyetinde olmadıklarını söyledi. Ancak firma yanılıyorsa, saldırının siber sonuçları yeniden olabilir. Bu da rug bull potansiyelini yeniden güçlendirir.

Sonuç olarak, OpenZeppelin, güvenlik açığını Convex ekibine açıklamadan önce güvenlik açığından yararlanılmayacağına dair güvence elde etmeye çalıştığını söyledi.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin