featured

OpenST Mosaic Ethereum ölçeklendirme sorunu çözüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Casper, Plazma, Sharding, bunların hepsi Ethereum’un tanınmış ölçeklenebilirlik sorunlarıyla uğraşan terimler. Anlaşılacağı üzere Ethereum’un ölçeklendirme sorunu varlık mücadelesine dönüşmüş durumda. Bunun için çok çalışan geliştiriciler sürekli olarak bu soruna çözüm aramakta. Ethereum’dan beklenen kitlesel benimsenme bir yana bu sorunu çözemese mevcut durumunu dahi koruyamaz. Umutların tükendiği bir zamanda geliştiriciler OpenST Mosaic Ethereum protokolünü buldular.

OpenST Mosaic Ethereum için ikinci katman oluşturacak

OpenST Mosaic milyarlarca kullanıcının Blockchain ekonomisini ölçeklendirebiliyor. Ve bunu Ethereum ağında yapıyor. Üstelik Ehereum 2.0 gibi güncelleme yada birkaç yıl beklemeye gerek yok. OpenST Mosiac şimdiden çalışıyor. İşte Ethereum kurtarıcısının ayrıntıları…

OpenST Mosaic nedir?

OpenST Mosaic, Ethereum’un üst kısmında meta Blockchain çalıştırmak için bir konsensüs protokolü. Her meta Blockchain’in de paralel olarak çalışır ve Ethereum’a ek bir durum alanı enjekte eder. Bir katman-2, çözümü olarak “on-chain” olarak uygulanır ve tokenlerin bir yardımcı sisteme geçmesine izin verir. Burada, ağır hesaplama aktivitesinin çoğunluğu, tokenlerin, Ethereum ana ağına veya canlı Blockchain’e geri senkronize edilmesinden önce gerçekleştirilebilir. Ethereum’un saniyede sınırlı sayıda işlemiyle karşılaştırıldığında, bu protokol saniyede on binlerce işleme olanak tanır.

ETHBerlin, bir Ethereum Blockchain hackathonunda ortaya çıkan, belki de Mozaik hakkında en şaşırtıcı şeylerden biri. Bunu kullanmak için, temel Ethereum Blockchain’ine kökten değişiklikler gerekli değil. Bu, ön sürümün üç ay içinde piyasaya sürüldüğünde, hemen dağıtılabileceği anlamına gelir.

Ethereum’un ölçeklendirilmesi üzerinde çalışan çok sayıda proje ve parlak beyinler olmasına rağmen, OpenST Mosaic, Ethereum’un aradığı “büyük ölçekleme çözümü” olarak görünüyor. Aslında, Mozaik Casper ve Sharding’in arkasındaki birçok kavram üzerine inşa edildi. Temel fark şu ki, onları Blockchain üzerinde, bir katman-2 çözümü olarak çalışmasını sağlıyor.

Bu kripto para sektörü için ne anlama geliyor?

OpenST Mosaic, Plasma veya Sharding’in aksine, şu anda Ethereum’da kullanılmak üzere tasarlandı. Sadece Ethereum Blockchain üzerine kurulu olan tüm DApp’ların, tüm ERC-20 tokenlerinin, birkaç ay içinde daha fazla işlem yapabildiğini düşünün. Sonuçları bakımından mükemmel olur.

Bu herkesin bahsettiği Blockchain teknolojisinin kitlesel olarak benimsenmesinin başlangıcı olabilir. Ayrıca, Ethereum Blockchain’in devam eden hakimiyetini sağlayabilir. Dahası, daha verimli Proof-of-Stake Mozaik, piyasaya sürüldüğü zaman, Ethereum’un gelecekteki yükseltmeleriyle daha da fazla ölçeklenebilir. 2019 yılında piyasaya sürülmesi beklenen OpenST Mosaic, ETH yatırımcıları ve kullanıcıları tarafından dört gözle bekleniyor.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin