Ayılar, NFT pazarına henüz uğramamış gibi, OpenSea işlem hacimleri rekor kırmaya devam ediyor
Ayılar, NFT pazarına henüz uğramamış gibi, OpenSea işlem hacimleri rekor kırmaya devam ediyor

Ayılar, NFT pazarına henüz uğramamış gibi, OpenSea işlem hacimleri rekor kırmaya devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – OpenSea, 2022’ye bir patlama ile başladı ve şimdiye kadar bu ivmeyi korumayı başardı. Önde gelen NFT pazarı, işlem hacminde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak rekorunu bir kez daha kırdı.

Ocak ayının bitmesine iki hafta kala, OpenSea’nin aylık Ethereum ticaret hacmi 3.5 milyar doları aştı. Ulaşılan bu rekor işlem hacmiyle son olarak platformun Ağustos 2021’deki o zamanların rekor seviyesi olarak kaydedilen 3,42 milyar dolarlık ve Aralık’taki 3,24 milyar dolarlık işlem hacmini geçmiş oldu. Ayın bitmesine yaklaşık iki hafta daha var ve OpenSea, Ocak’ı 5 milyar doların üzerinde bir satış hacmiyle kapatabilir.

OpenSea Ocak ayında günlük hacimlerle de dikkat çekiyor

Şimdiye kadar, NFT platformunun günlük işlem hacmi Ocak ayında 169 milyon doları aştı. 9 Ocak tarihinde ise  bir günde 261 milyon dolarlık işlem hacmi kaydedildi.

Bu ayın başlarında OpenSea, risk sermayesi şirketleri Coatue ve Paradigm liderliğindeki C Serisi finansman turunda 300 milyon dolar topladı. En son finansman, şirketin değerlemesinin sadece altı ay önce 1,5 milyar dolardan 13,3 milyar dolara yükseldiğini gördü.

NFT pazarında rekabet her geçen gün artıyor

OpenSea şu anda en büyük NFT pazarı konumunda. Ancak başarısına ve ilk hamle avantajına rağmen, bu sektörde rekabet kızışıyor. Pek çok yeni girişim, şirketin peşinden koşuyor, LookRare de bu rakiplerden biri.

LookRare bu ayın başlarında OpenSea’de bir “vampir saldırısı” ile başlatıldı. Yeni NFT pazarı, onlara ücretsiz LOOKS tokenleri sunarak OpenSea’de büyük harcama yapanları kapmaya çalıştı.

LookRare, işlem hacimleri açısından OpenSea’yı çoktan geride bırakmış olsa da, raporlar, platformun token tabanlı ödül sistemini manipüle etmek için “wash trade” ile idare edildiğini gösteriyor. Bu ise modelinin uzun vadeli sürdürülebilirliğinin sorgulanmasına neden oluyor.

btcpeers


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin