featured

Önümüzdeki haftalar Bitcoin için çok önemli

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2017 yılında büyük bir sıçrayış yakalayan Bitcoin’deki sert dalgalanmalar önümüzdeki birkaç haftayı değerli kılıyor..

Yılın başında para birimi, yaklaşık 900 dolar karşılığında işlem görüyordu. Şubat ayında 1.000 dolara geldi ve yıl boyunca $10,000’a gerilemeden önce 19.000 dolara kadar yükseldi. Son bir iki gün içinde ise 5.000 dolara geri döndü.

Büyük soru ise bundan sonra ne olacağı.

Bitcoin, profesyonel yatırımcılar para birimine gerçek bir ilgi duymaya başladığı için geçen ay çok fazla büyüdü. 2018 yılının ilk birkaç ayı, bunun gerçek bir yatırım ve uygun bir para birimi olup olmadığını belirleyecek.

Bitcoin fiyatlarının kısa vadede nereye gittiği büyük ölçüde düzenleyici çevreye bağlı olacak.

Borsalar İlgilenmeye Başladı

Kripto paralar için geleneksel pazarlarda işlem görmeye başlandı. İki büyük borsa olan CME ve CBOE, hali hazırda yatırımcılara Bitcoin ticareti yapıyor.

Sistem biraz dağınık. Gerçekte sundukları şey, birkaç büyük santralden ortalama olarak alınan Bitcoin fiyatına dayanan vadeli fiyatlardan oluşuyor; ancak yatırımcıların Bitcoin’i güvenli, bozulmaz, saygın bir döviz ticareti olarak yapabiliyor olması çok önemli.

Ancak aynı zamanda, ABD’nin önde gelen denetleyicisi SEC, bu ay “dolandırıcılık ve manipülasyon için daha büyük fırsatlarla birlikte geleneksel menkul kıymet pazarlarımızdan çok daha az yatırımcı koruması” bulunduğunu söyledi.

Yatırımcılar borsaların çökmesi veya saldırıya maruz kalması riskiyle karşı karşıyadırlar.

Bitcoin ise büyük kripto para sağlayacıları ile merkezlerinden tutulan bir cüzdanda saklamaktadır. Geçmişte santraller bilgisayar korsanları tarafından yağma edildi ve Bitcoin’in artan değeri bunları da daha olabilir kılıyor.

Küçük Çaplı Krizler Büyüyebilir

ABD’deki en büyük kripto borsası olan Coinbase, yüksek trafik nedeniyle Bitcoin fiyatları düştüğünde satışa izin vermiyor. Bu, panik satmaya yol açabilir ve bu da küçük çaplı bir krizin tam anlamıyla bir krize dönüşme potansiyeline sahip olmasına yol açabilir.

Şu an Bitcoin bir dönüm noktasında. Pazar, ilk büyük korkudan kurtuldu ve biraz daha güvenle yoluna devam ediyor.

Fakat aynı zamanda, Bitcoin’in önümüzdeki birkaç ay boyunca büyümesini sürdürebilmesi için birçok şey doğru gitmek zorunda kalacak ya da daha doğrusu hiçbir büyük şey yanlış olmayacak.

Büyük bir döviz bozdurulursa, büyük yatırımcılar satış yapmaya ve nakit ödemeye başlarlar, kurumlar da düzenlemeye başlar ve fiyat herhangi bir neden dahi olsa düşmeye devam eder,

Bu ilginç ve görkemli yolculuğun nereye gideceğini görmek ise çok güç.

BGR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin