kripto para
Araştırma: Kripto para ticareti en çok hangi ülkelerden yapılıyor?

Önemli kripto paralar haftayı nasıl geçirdi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) geçen haftaki yükselişini geri çekti ve hafta ortasında gerçekleşen satış işlemleriyle saatler içinde 11.000 dolar ve 10.000 dolar aralığını kırdı. Altcoinlerin çoğu, kısa vadeli istisnalar dışında, pozisyonlarını koruyamadı ya da kayıplarını artırmaya devam etti.

Analist Peter Brandt, Ripple tokeni XRP’nin çakılmasını öngörüyor

Bitcoin (BTC) Çarşamba günü 9.500 dolara kadar düştükten sonra hızlı bir şekilde yeniden 10.000 dolar psikolojik sınırının üzerine çıktı. Algı, 2018’in sonuna ve ayı piyasasının derinliğine benzer bir seviye olan “aşırı korku” ya geçti ve geçen cumadan bu yana BTC yüzde 14,45 oranında kayıp yaşadı.

BTC hacimleri ve işlemler sakinleştikçe, Tether’in payı (USDT) yüzde 69 civarında sabitlendi. BTC’nin pazar hâkimiyeti yüzde 68’in üzerinde kaldı ve şu ana kadar yüzde 70’in üzerine çıkamadı.

Bitcoin (BTC) 10.000 doların altında çözülüyor

Ethereum (ETH) 180 doların altını görmesi altcoinlerin daha derin düzeltilmeler görmesine yol açtı. ETH, hala en likit altcoinlerden biri olarak işlem görmesine rağmen, geçen haftadan bu yana yüzde 13’ten fazla kaybetti.

XRP (XRP), ABD’deki menkul kıymet durumunun yeniden gündeme gelmesiyle yüzde 13 daha kaybederek 26 sentin altını test etti. Yatırımcılar, coini manipüle edilmiş olarak görüyor, piyasa desteğini de kaybederse, potansiyel olarak 0,02 dolarlar görülebilir.

Bitcoin Cash (BCH) bu yüksek kayıp döneminde diğer varlıklardan daha iyi durumda. BCH, yüzde 3 kayıpla 310 dolar civarlarında işlem görüyor.

Litecoin (LTC) fiyatı, bu hafta yüzde 13 azalarak 74 dolar seviyesine kadar düşürmeye devam etti. LTC, madencilik ödülü yarılanmasının ardından ivme kaybederek son zirve seviyesinden yüzde 50 oranında düşüş yaşadı.

Binance Coin (BNB), Binance kripto borsasındaki aktiflik durumuna göre yüzde 10 değer kaybederek,  27 dolar seviyelerine geriledi.

EOS (EOS) 3.54 dolara geriledi ve USDT piyasa değerine göre 7. sıraya yükselmesine rağmen bu hafta yüzde 10 kayıp başka bir coin oldu.

Bitcoin SV (BSV) bu hafta 134 dolara geriledi. Kripto para ağı yakın zamanda planlı hard fork sonrası bazı madenciler tarafından sahte blok üretmekle suçlandı.9 -1

Monero (XMR) düşen piyasada 80 doların altını gördü. Bu yaklaşık yüzde 13 gibi bir kayıp olsa da bazı altcoinlere kıyasla son zamanlarda nispeten güçlü kalmayı başardı diyebiliriz.

Stellar (XLM) genel altcoin düşüşünde ortalama yüzde 10 kayıpla 0,068 dolar bandında işlem görmeye devam ediyor.

Unus Sed Leo (LEO) 1,21 değerini koruyacak desteği buldu. ve fiyat performansı ile ilk 10 coin arasında girebilme ihtimali bulunuyor.

Kripto paralar bu hafta negatif bölgede kaldı

Cardano (ADA) yüzde 7 oranında kayıp yaşayarak 0,044 dolar seviyesine kadar geriledi. Ancak kripto para sadece yüksek arz miktarı ile ayakta duruyor. Zira kripto varlıkta zayıf bir işlem hacmi söz konusu.

TRON (TRX), SunNetwork’un son lansmanından beklediği desteği alamayarak 0.016 dolar seviyelerinde geriledi. Kripto varlık, şu anki altcoin ayı piyasasında, toparlanma sinyali vermiyor.

DASH (DASH), coinin Venezuela’da yaygın olarak kullanılmadığına ilişkin yapılan yorumları nedeniyle yüzde 9 civarında kaybederek 93 dolar seviyelerine düştü.

Chainlink (LINK) bu hafta net yüzde 3 artışla 2,30 dolar seviyesine oturdu.  Kripto para fiyat hareketlerinde artık önceki düzensiz ralliler gözükmüyor.

Tezos (XTZ)yüzde 17 oranında değer kaybetti ve çokça beklenen Coinbase listelenme açıklanmasındaki kazancını sildi. Coin, 1,20 doların altında 1,15 dolara kadar geriledi.

NEO (NEO), bu hafta yüzde 7 kaybederek 9,70 doların altını gördü.

IOTA (MIOTA) geride kalan haftada yüzde 9 civarında kaybederek 0.24 doların aşağı yönlü kırdı.

Ethereum Classic (ETC) hafifçe 5.55 dolara indi.

Cosmos (ATOM) daha küçük bir haftalık düzeltme ile yüzde 5 daha kaybederek 3.00 $ seviyesinin altında işlem görmeye devam ediyor.

Geçen hafta, Temmuz ayında başlayan yükselişlere rağmen algının hızla değişebileceğini gösterdi. Yatırımcılar hala tedirgin ve durgun BTC fiyatları bir altcoin rallisini tetiklemiyor. Yatırımcıların kaybetme korkusu nedeniyle altcoinlere duyulan güven kaybı, uzun vadede fiyatları aşağı çekiyor gibi görünüyor.

cryptovest

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin