Zcash (ZEC) Coinbase Pro'da başlıyor
Zcash (ZEC) Coinbase Pro'da başlıyor

Önemli gelişme: Zcash (ZEC) Coinbase’de listeleniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, mahremiyet odaklı kripto para birimi Zcash (ZEC) için destek ekliyor. Borsa kripto parayı Coinbase Pro platformuna eklediğini duyurdu.

Zcash (ZEC) Coinbase Pro’da başlıyor

Coinbase, birkaç ay önce beş kripto parayı platformuna eklemek için incelediğini bildirdi. Söz konusu kripto paralar: XLM, ZEC, ADA, ZRX ve BAT. Borsa geçtiğimiz haftalarda ZRX ve BAT’ı platformunda listeledi. Herkes kalan 3 kripto paranın ne zaman listeleneceğini merakla bekliyordu. Bugün Coinbase Zcash’i listelediğini şu açıklama ile duyurdu:

Zcash (ZEC), Coinbase Pro’da başlıyor. İşlem öncesinde ZEC’i hemen Coinbase Pro hesabınıza aktarın. İşlem yapabilmemiz için en az 12 saat önce mevduat kabul edeceğiz. Yeterli likidite sağlandığında, ZEC/USDC sipariş defterinde işlem başlayacak. ZEC işlemi başlangıçta ABD’deki (NY hariç), İngiltere, Avrupa Birliği, Kanada, Singapur ve Avustralya’daki Coinbase Pro kullanıcıları için erişilebilir olacak. Başka eyaletler daha sonraki bir tarihte listeye eklenebilir.

Zcash fiyat grafiği
Zcash fiyat grafiği

Kripto para Coinbase’de listeleneceği duyurulduktan sonra çok kısa bir süre sonra %18’lik bir artış gördü. Yazım sırasında ise Zcash, %5,24 oranında artışla 86,35 dolar seviyesinden işlem görüyor. Krito para şu anda 461,3 milyon dolarlık piyasa değeriyle 19. sırada yer alıyor.

“Zcash, kripto sektöründeki son gelişmeleri kullanan bir kripto para.”

Coinbase, Zcash’i şu sözlerle tanımlıyor:

Zcash, kripto sektöründeki son gelişmeleri kullanan ve kullanıcıların kendi gizliliklerini kendi takdirlerine göre korumalarını sağlayan bir kripto para birimi. Zcash’ın “şeffaf” ve “korumalı” işlemleri arasındaki ayrım, şifrelenmemiş HTTP ve şifrelenmiş HTTPS arasındaki ayrımla benzer. Her iki durumda da protokolün şifrelenmemiş/şeffaf sürümü, üçüncü tarafların iletişim veya işlemle ilişkili meta verileri görmesine izin verirken, şifreli/korumalı sürüm bu bilgiyi korur. Başlangıçta, hem şeffaf hem de korumalı adreslerden gelen paraları destekleyeceğiz, ancak yalnızca şeffaf adreslere çekilmeyi destekleyeceğiz. Gelecekte, yerel yasalara uyduğu yerlerde korumalı adreslere para çekme desteği bulacağız.

Ayrıca borsa, ZEC’nin henüz Coinbase.com’da veya mobil uygulamalarda mevcut olmadığını belirtiyor. Kripto para bu platformlara eklendiğinde ayrı bir açıklama yapacağını da ekliyor.

Blog.coinbase

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin