SEC üyesi Kara Stein,  ETF’lere olumlu yaklaşan bir komisyon üyesi
SEC üyesi Kara Stein,  ETF’lere olumlu yaklaşan bir komisyon üyesi

Önemli Gelişme: SEC üyesi Kara Stein, Bitcoin ETF onayı için şartları açıklıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

VanEck ETF kararının Ağustos ayında ertelenmesini takiben, bir Bitcoin ETF’sinin piyasaya sürülmesi konusundaki görüşmeler hızla ilerliyor ve işler çok farklı bir boyuta taşınıyor. SEC üyesi Kara Stein, Bitcoin ETF onayı için şartları açıklıyor.

SEC üyesi Kara Stein,  ETF’lere olumlu yaklaşan bir komisyon üyesi

Kripto para piyasası SEC’in bir ETF onayını içeren kararını heyecanla bekliyor. Bazı kripto para yatırımcılarına göre ETF’ler kabul edilmesi halinde, piyasada fiyatlar ciddi oranlarda yükselecek. Ayrıca vadeli işlem sözleşmelerinden farklı olarak, ETF piyasasında yatırımcılar fiyat trendini manipüle ederek Bitcoin’in fiyatını kasıtlı olarak düşürme gücüne sahip değil.

Kripto para birimlerine bağlı döviz ticareti fonu (ETF)’ler, bir tür takas ticareti yapılan üründür. Bir ETF bir endekse, bir emtiaya, tahvile veya endeks fonu gibi varlıkların bir sepetini izleyen pazarlanabilir bir teminattır. ETF’ler borsadaki hisse senedi gibi işlem görmekte. Aynı zamanda tipik olarak yatırım fonlarının hisselerinden daha yüksek günlük likidite ve daha düşük ücretlere sahip.

Geleneksel finans endüstrisi ve kripto para sektörü arasındaki çizgiler her geçen gün artıyor. Fidelity gibi kurumsal firmalar, kripto paraları açık bir şekilde onaylıyor ve yatrımcıların beklentileri yine bir Bitcoin ETF’sinin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC)  onay alacağı yönünde. SEC üyesi Kara Stein, komisyondan bir Bitcoin ETF’sinin geçmesi için şartların neler olduğunu açıkladı.

SEC üyesi, Bitcoin ETF’sinin onaylanması için koşulları açıklıyor

Kara Stein, komisyondan bir Bitcoin ETF’sinin geçmesi için koşulları şu sözlerle açıklıyor:

Bu ETF önerilerini çok ciddiye aldık. Bir ETF onaylanması için; değerleme, likidite saklama ve firmaların nasıl bütün bu meselelerle ilgileneceğinin belirli olması gerekiyor.

ETF onayı için komisyon üyesi, daha ayrıntılı bir açıklama yaptı ve şunları söyledi:

Bir fon bize bir konsept sunuyorsa, nasıl bir fiyat dalgalanmasına rağmen, doğru değerlemelere nasıl ulaşabileceklerini göstermek zorunda kalacaklar. Fiziksel gözetimin nasıl yapılabileceğini ve gerektiğinde özellikle bir fon bağlamında yeterli likidite sağlandığından emin olmak için nasıl yatırım yapacakları bilmemiz lazım. Ayrıca yatırımcılar paralarını almak istedikleri zaman paralarını nasıl alacaklar, biz bu faktörlere bakacağız.

“Herkesin güvenliği için bu şartlar gerekli.”

Stein, bu şartlar altında bir Bitcoin ETF’sinin onaylanacağını belirtiyor ve şunları söylüyor:

Bu faktörler, bir aracın tamamen operasyonel hale gelmeden önce emniyet kemeri ve hava yastığı bulundurması gerektiği gibi bizim tarafımızdan öneriliyor. Herkesin güvenliği için bunlar gerekli.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin