Güney Kore'nin ICO yasağı, hükumet yetkililerinden eleştiri alıyor
Güney Kore'nin ICO yasağı, hükumet yetkililerinden eleştiri alıyor

Önemli Gelişme: Güney Kore’nin ICO yasağı, Kasım ayı başlarında kaldırılabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin kriptodaki konumu, ülkeyi dünyanın en parlak endüstri belirleyicileri arasına yerleştiriyor. Bunun tersine ICO’lar konusundaki duruşları, birden fazla risk faktörüne dayanarak, Eylül ayında kitle fonlaması kaynağını yasaklamaları nedeniyle çok eleştiri aldı. Ancak şimdi Güney Kore’nin ICO yasağı konusundaki duruşunu Kasım ayı başlarında değiştirebileceği belirtiliyor.

Güney Kore’nin ICO yasağı, hükumet yetkililerinden eleştiri alıyor

Ancak, işler değişmek üzere. Koreli bir medya kanalına göre, Millet Meclisi Özel Komitesi başkanı olan Lee Hye-hoon, 4 Endüstri Devrimi üzerine ICO yasağının yakın gelecekte kaldırılmasını beklediğini söyledi. Seul’deki 2018 Kore Blockchain fuarı için yaptığı açılış konuşmasında Hye-hoon, ICO’nun yasaklamasından bu yana birçok şirketin yurtdışında fon yaratmayı seçtiğini belirtiyor.

Bu şirketlerin ülkeyi tert etmesinin bir sonucu olarak Kore, Kore’nin ekonomisine katkıda bulunacak olan daha fazla yerel girişimi kaybetti; Koreas Ulusal Politika Komitesi Başkanı Min Byung-Doo, bu ayın başlarında ICO’lar konusunda şunları söyledi:

ICO kapısının tamamen kapatılmasını istemiyorum.

Bu ifade  ile Min Byung-Doo, ICO’ların yasallaştırılmasına verdiği desteği vurguladı.

ICO yasağının kaldırılması, Kasım ayından sonra gerçekleşebilir

Hye-Hoon, yasağın kaldırılması halinde uygun düzenlemenin zorunlu olacağını vurgulayarak, bu düzenlemenin ilk günlerde mevcut IPO uyumu şeklinde olabileceğini vurguladı. Bu düzenleyici değişiklikler ve dolayısıyla ICO yasağının kaldırılması Kasım ayından sonra gerçekleşebilir gibi görünüyor:

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin