Önemli Gelişme: Binance Coin yakımı gerçekleşti! Rekor yakım...
Önemli Gelişme: Binance Coin yakımı gerçekleşti! Rekor yakım...

Önemli Gelişme: Binance Coin yakımı gerçekleşti! Rekor yakım…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın en popüler kripto para borsası Binance, yarım milyar dolardan fazla yerel tokenini dolaşımdan temizlediğini duyurdu. Bu yakma işlemi, bugüne kadar dolar cinsinden yapılmış en değerli yakma olarak kayıtlara geçti.

Binance Coin (BNB) yakımında dolar cinsinden rekor geldi

Binance kısa süre önce 17. token yakma işlemini tamamladı. Daha önceki yakımlarla karşılaştırıldığında 1 milyondan fazla BNB dolaşımdan kaldırıldı.

Artan token değeri nedeniyle bu yakım, bugüne kadarki en yüksek BNB yakma işlemi oldu.

Binance, son yanmayı bugün erken saatlerde sitelerinde duyurdu. Ekim 2017’deki ilk yakmadan bu yana 17. yakım gerçekleşmiş oldu.

1.335.888 BNB dolaşımdan temizlendi. Dolar cinsinden bu, yakım anında 639.462.868 dolara eşit.

Spesifik olarak, totalde 1.318.049 BNB yakıldı. 17.839 BNB’lik kısım Binance’in Öncü Yakma Programı aracılığıyla “etkili bir şekilde yakıldı”. Program, BNB’yi ölü adreslere gönderdikten sonra pratik olarak kaybolan BNB’yi sayıyor.

Bu, önceki yakımda yok edilen 1.296.728 BNB tokeninden ve 15. yakımda temizlenen 1.088.888’den daha büyük bir tutar.

Neden yakım yapılıyor?

14. yakım, aynı anda 3 milyondan fazla tokeni dolaşımdan kaldırmıştı ancak o dönem BNB’nin değeri şu ankine göre oldukça düşüktü.

BNB piyasa değeri, son yanmadan bu yana önemli ölçüde arttı. 18 Temmuz’da 50 milyar dolarda olsa da toplam kapitalizasyon bugün 80 milyar doların üzerinde. Bu da yok edilen tokenlerin rekor kıran dolar değerini açıklamaya yardımcı oluyor.

Binance’in üç aylık yakma işlemleri, ağın teknik incelemesinde belirtilen bir prosedir. Ağ arzı orijinal 200 milyon BNB’den 100 milyon BNB’ye düşene kadar sürekli olarak BNB alıp yakmaya söz verdi.

CoinGecko’ya göre mevcut BNB dolaşım arzı 168.137.035 seviyesinde bulunuyor.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin