Popüler altcoin 10 yıl içinde bu rakamları görebilir
Popüler altcoin 10 yıl içinde bu rakamları görebilir

Önemli bir Japon bankası Marco Polo Blockchain üzerinden hizmet vermeye başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’nın toplam aktif büyüklüğüne göre üçüncü büyük bankası olan Sumitomo Mitsui Banking Corporation (SMBC), bu yılın ikinci yarısında Blockchain bazlı ticaret finansmanı hizmetlerini başlatacak.

Son gelişmeleri, SMB’nin başkan yardımcısı Yasuyuki Kawasaki, Tokyo’daki son fintech seminerinde açıkladı ve bankanın Marco Polo ticaret finansmanı Blockchain platformunu kullanarak ithalat ve ihracat şirketleri için yeni hizmetler sunacağını söyledi.

Kawasaki, geleneksel olarak ticaret finansmanının “çok karmaşık” bir kâğıt tabanlı ve zaman alıcı bir süreç olduğunu söyledi. SMBC, Şubat ayında Blockchain platformunu kullanarak ticaret operasyonlarını iyileştirmeyi amaçlayan bir konsept kanıtını tamamladı. O sırada platformun “kâğıtsız, gerçek zamanlı bağlantı ve kolay erişim sağladığını” söyledi.

Ticaret finansmanında Blockchain kullanımı artıyor

R3’ün Corda platformundaki Blockchain yazılımına dayanan Marco Polo ağı, geçen ay gerçekleşen ilk gerçek dünya işlemlerini gördü. Ağ, R3 ve ticaret finansmanı uzmanı TradeIX tarafından kuruldu.

İşlemler, iki Alman firması arasında gerçekleşti. Bir işlem, Almanya’dan Çin’e özel hidrolik bağlantılarını ve diğer işlem ise Almanya içindeki pompaların teslim edilmesini içeriyordu.

2017 yılında başlatılmasından bu yana, Marco Polo ağı, bünyesine ING, BNP Paribas ve Commerzbank da dâhil olmak üzere bazı önemli finansal kurumlarını ekledi.

Bu sabahki duyuruya göre ise BayernLB, Helaba ve S-Servicepartner, “pilotluk ve değerlendirme amaçlı” olarak Marco Polo ağına da katıldı.

Marco Polo’nun Bankacılık ve Ticaret Mükemmeliyet Merkezi genel müdürü Daniel Cotti şöyle dedi:

Bugün, bankaların ticari finansman müşterilerine hizmet etme ve krediye daha kolay ulaşmalarını sağlamanın yanı sıra riski en aza indiren ve şeffaflığı artıran kaynaklara ve teknolojiye sahibiz.

Ticaret finansmanında Blockchain teknolojisi kullanımı her geçen gün artarken bu teknoloji faydalı bir kullanım örneği olarak görülüyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında, Hyperledger Fabric üzerine kurulu ve dokuz bankayla birlikte inşa edilen We.Trade adında bir başka ticari finansman Blockchain platformu yayına girmişti.

Geçtiğimiz gün, Çin’in forex düzenleyicisi ve müdürü, Döviz Dışişleri İdaresi (SAFE), sınır ötesi ticaret finansmanındaki verimsizlikleri ele almak amacıyla bir blok zincir sistemi geliştirdiğini duyurdu. Buna göre 3 bölge ve iki şehir pilot çalışma planlandı.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin