Önemli altcoin'leri gerisinde bırakan token için sırada ne var?
Önemli altcoin'leri gerisinde bırakan token için sırada ne var?

Önemli altcoin’leri gerisinde bırakan token için sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – LUNA, Ethereum’u geçtikten günler sonra Kasım 2021’den bu yana pozisyonda kalan Solana’yı geçerek Perşembe günü ilk sıraya yükseldi. Şu anda, LUNA toplam 31.6 milyar dolar, ikinci sırada yer alan Solana ise 31.4 milyar dolar değerinde. Ethereum sadece 24.6 milyar dolar ile üçüncü sırada yer alırken, Cardano 18.6 milyar dolar ile dördüncü sırada yer alıyor. Staking, bir varlık kripto varlıklarını bir blok zinciri ağını desteklemek için taahhüt ettikten sonra işlem doğrulamasına katılma sürecidir. Buna karşılık, ağ onları pasif gelir elde etmelerini sağlayan altcoinlerle ödüllendirir.

LUNA’nın başarısının arkasındaki faktörler neler?

Ancak LUNA’nın yatırımcılara olan cazibesi birçok yönden görülebilir. İlk olarak, Staking Rewards, LUNA’yı %6,9 ile ilk 4 altcoin arasında en büyük ödül ödemesine sahip olarak gösteriyor. Hiç kimsenin varlıklarını düşük faiz oranları ödeyen bir ağda paylaştırmak istemediği göz önüne alındığında, bu kesinlikle bir düşünceydi.

İkincisi, altcoin’in fiyatı, özellikle son 15 gün içinde %115 oranında değer kazandıktan sonra oldukça cazip hale geldi. Piyasa genelinde sürekli olarak düşen Solana, Ethereum ve Cardano’nun aksine çok yükseldi. LUNA şimdiden tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmayı başarırken, bu üst düzey kripto para birimlerinin çoğu %70’in üzerinde düşüş yaşadı.

Ayrıca, TerraUST, TerraJPY dahil olmak üzere birçok stabil coin’e sahip olmanın yanı sıra, özellikle stabil coin’lere artan ilgi göz önüne alındığında, TERRA ekosistemi aynı zamanda en etkili token yakma mekanizmalarından birine sahip. Daha fazla UST oluşturuldukça, LUNA tokenleri otomatik olarak yakılarak kalan tokenleri daha değerli hale getirir. TerraUSD, CoinMarketCap verilerine göre Shiba Inu, Polygon ve NEAR gibi kripto varlıklarını geride bırakarak 14.3 milyar dolar ile altcoinler arasında on dördüncü sırada yer alıyor.

Terra, üst düzey birlikte çalışabilirlik özellikleri, işlem kolaylığı ve ucuz maliyetleri göz önüne alındığında, NFT meraklılarından ve DApp oluşturucularından da büyük ilgi gördü. Bu, 2020’deki 900.000’e kıyasla neden sadece 2021’de yaklaşık 3.5 milyon benzersiz Terra Cüzdan adresinin oluşturulduğunu açıklıyor, bu da kullanıcı büyümesinde %400’lük bir artış anlamına geliyor. LUNA, analistlerin kripto para talebi artmaya devam ettikçe bunun daha büyük bir yükseliş hareketinin başlangıcı olabileceğini tahmin etmesiyle 97 dolardan işlem görüyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin