OneCoin avukatı New York'ta iş yapmaktan men edildi.
OneCoin avukatı New York'ta iş yapmaktan men edildi.

OneCoin dolandırıcılığını savunan avukat New York’ta çalışmaktan men edildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son yılların en büyük kripto para dolandırıcılığında yeni gelişmeler yaşanıyor. “Cryptoqueen” takma adıyla bilinen OneCoin kurucusunu savunan avukat, New York’ta iş yapmaktan men edildi.

Avukatın OneCoin dolandırıcılığında parmağı olduğu ortaya çıktı

Daha önce Locke Lord LLP’nin avukatı olan Mark Scott, kullanıcıları hiçbir zaman var olmayan token satın almaya yönlendiren sahte bir blockchain projesi olan OneCoin dolandırıcılığına karışması nedeniyle New York’ta çalışmaktan men edilmişti. Federal savcılar, 2014 yılında başlayan dolandırıcılık faaliyeti sonucunda yatırımcılardan 4 milyar dolardan fazla para çalındığı iddia ediliyor.

Scott, geçen kasım ayında kara para aklama ve banka dolandırıcılığı için komplo kurmaktan mahkum edilmişti. OneCoin’in yaratıcısı ve “Cryptoqueen” Ruja Ignatova ise 2017’de ortadan kaybolmasının ardından hâlâ kayıp.

Scott hiçbir hukuki süreçte rol alamayacak

Cuma günü beş yargıçtan oluşan bir heyet, Scott’ın adının New York Eyaletindeki avukatlar listesinden çıkarılmasına karar verdi:

Davalıya, New York Eyaleti’nde, ister müdür olarak, ister başka birinin temsilcisi, katibi veya çalışanı olarak, herhangi bir biçimde hukuku uygulamadan vazgeçmesi ve bundan kaçınması emredildi.

Scott’ın herhangi bir mahkeme, hakim, adalet, kurul, komisyon veya başka bir kamu otoritesi önünde bir avukat veya hukuk müşaviri olarak görünmesi veya bir başkasına kanun uygulaması hakkında fikir vermesi yasaklandı.

“Bir sonraki Bitcoin” olacağı düşünülüyordu

OneCoin dolandırıcılığı, yatırımcıları “bir sonraki Bitcoin olma” vaadiyle cezbedtmişti. OneCoin ile diğer kripto şirketlerini ayıran şey ise OneCoin’in blok zincirinin mevcut olmaması.

İnsanlar o dönemde bir gün ikincil piyasalarda satılabilecek OneCoin tokenleri satın aldıklarına inanıyorlardı.

Bu arada volatilite verilerine göre gerçek Bitcoin patlaması henüz yaşanmadı: Peki ne zaman gerçekleşecek? Detaylar buradaki haberimizde.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin