2023'ün ilk çeyreği geride kalırken öne çıkan kripto para gelişmeleri!
2023'ün ilk çeyreği geride kalırken öne çıkan kripto para gelişmeleri!

2023’ün ilk çeyreği geride kalırken öne çıkan kripto para gelişmeleri!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası, bir bankacılık krizi ve ABD’li düzenleyicilerin baskısıyla birlikte ilk çeyrekte bir kırılma yaşadı. Kripto piyasası değeri, ilk çeyrekte %52,6 artarak çeyreği 1.154 trilyon dolar olarak tamamladı. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, yatırımcılar SEC ve Ripple mahkemesi kararlarını beklerken SEC Başkanı Gary Gensler’ı hedef aldı.

Kripto piyasası düzenleyici baskıyla mücadele etti!

Toplam kripto para piyasası değeri %52,6 artarak 2023’ün ilk çeyreğini 1.154 trilyon dolara çıkardı. Yoğunlaşan düzenleyici baskı, kripto piyasasının ilk çeyrekte yükselmesinin önüne geçemedi. FTX çöküşüne ilişkin korkuların azalması, Mart ayında kripto talebini artıran Fed kaynaklı bir bankacılık kriziyle birlikte Ocak ayında bir kırılmayı tetikledi.

Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın çöküşü, kripto piyasasının 1.2 trilyon dolarlık görünümünü destekledi. Bitcoin (BTC) ve diğer altcoinler, bankacılık sektörü gerginliğinin ortasında itibari para birimlerine bir alternatif sağladı. ABD hükümetinin mevduatları garanti ederek yatırımcıları sakinleştirme çabaları, Mart ayındaki kazanımları tersine çevirmede başarısız oldu. Sonuç olarak, SEC ve CFTC faaliyetleri yatırımcı duyarlılığını etkileyemedi.

Crypto market enjoyed a breakout Q1 2023

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse açıklamaları!

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC Başkanı Gary Gensler’ı hedef alarak şunları söyledi:

“SEC Başkanı’nın, kurumun gücünü aldığı mevzuatı değil de neyin menkul kıymet olduğunu iddia etmesi anlaşılır gibi değil. ABD’deki seçilmiş yetkililerin bunun farkına varmasının zamanı geldi.”

Ripple danışmanı Stuart Alderoty, Gensler’in BTC dışındaki tüm kriptoların menkul kıymetler olduğuna dair kapsamlı açıklaması hakkında şunları söyledi:

“Başkan Gensler, BTC hariç her kripto para biriminin kayıtsız menkul kıymet olduğunu bir kez daha ilan etti. Şimdi, sonucu önceden değerlendirdiği için, bu konuyu gündeme getiren herhangi bir icra davası için oy kullanmaktan vazgeçmelidir.”

Nisan ayında Gary Gensler, Capitol Hill’deki bir alt komite duruşmasında ifade verecek. CFTC ve SEC arasındaki kripto sınıflandırması konusundaki anlaşmazlıkların incelemeye alınması bekleniyor.

Binance’e dava açıldı!

Pazartesi günü, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından Binance’a yönelik dava açıldı. CFTC, yükümlüklerden kaçtığını ve federal yasaları ihlal ettiğini öne sürerek borsaya dava açtı.

ABD’de Binance’e yönelik baskı artarken CFTC’nin açtığı bu dava Binance ve CEO’su CZ için sert bir darbe olarak yorumlandı.

ABD hükümeti 9.800 BTC sattı!

ABD hükümetinin, Silk Road’dan ele geçirilen 9.861 BTC’yi sattığı ortaya çıktı. ABD hükümeti, kalan 41.500 BTC’yi 4 parti halinde satacağını açıkladı. ABD hükümeti, 2011’de açılan feshedilmiş darknet pazar web sitesi Silk Road’un yaratıcısı Ross Williams Ulbricht tarafından kaybedilen 9.800 Bitcoin’i (BTC) tasfiye etti. 14 Mart satışından elde edilen net gelir 215.52 milyon doları buldu. BTC, ertesi gün %1,67 düşmeden önce 14 Mart’ta %2,28 arttı. Satış, BTC yükseliş eğilimini sürdürürken yatırımcı duyarlılığını etkilemedi.

BTC enjoys a near-term bullish trend.

fxempire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin