Önde gelen borsada milyon dolarlık kayıp!

Önde gelen borsada milyon dolarlık kayıp!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto dünyasında dolandırıcılık ve siber saldırılar yeni yılda da devam ediyor. Pek çok platform ve proje saldırılara maruz kalıyor. Her ne kadar önlemler alınmış olsa da kullanıcıların hesapları tehlike altına giriyor. Crypto.com borsa kullanıcılarını ise farklı bir mağduriyet yaşadı. 

11 Ocak Pazartesi günü, popüler kripto ticaret platformu Crypto.com, bazı hesaplarda gerçekleşen “yetkisiz faaliyetler” nedeniyle tüm para yatırma ve çekme işlemlerini askıya aldı. Ancak, hesapların güvende olduğunu belirterek hesapları ve para çekme hizmetlerini geri yükledi. Ancak durum henüz tam netlik kazanmadı.

blockchain güvenlik ve veri analizi firması Peckshield

Yaşanılan olay daha sonrasında sosyal medyada gündem oldu. Birkaç kullanıcı sosyal medyada on binlerce dolar değerindeki dijital varlıklarının borsadan kaybolduğundan şikayet etti. Crypto.com hesapların güvenli olduğunu iddia etse de, Blockchain güvenlik ve veri analizi firması Peckshield, borsanın son saldırıda şaşırtıcı bir şekilde 15 milyon dolar ya da en az 4.600 ETH kaybettiğini belirtti. Borsa ise bu suçlamaları henüz kabul etmedi. 

Borsa kendini savunmaya devam etti

Borsa kendini savunmaya devam etti

Crypto.com, kendini savunarak hesapların güvende olduğunu söyledi. Ancak hem veri analiz firması hem de kullanıcıların paylaştıkları bir çelişkinin olduğunu ortaya koyuyor. Sadece bir borsa üzerinden değil, birçok platformda bu ve buna benzer sıkıntıların yaşandığı biliniyor.

Öte yandan fonların Tornado Cash kullanılarak taşındığı düşünülüyor. Bu da izini sürmeyi zorlaştırıyor. Kripto ticaret platformlarındaki teknik sorunlar, son zamanlarda çok yaygın olmaya başladı. En yoğun talep sırasında, en popüler kripto borsalarından bazıları bile büyük kesintilerle karşı karşıya kaldı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin