Önde gelen Bitcoin borsasında kritik güvenlik açığı!
Önde gelen Bitcoin borsasında kritik güvenlik açığı!

Önde gelen Bitcoin borsasında kritik güvenlik açığı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Önde gelen Bitcoin ve kripto para borsası Coinbase, Cuma günü borsada bazı müşterileri etkileyen potansiyel bir güvenlik açığı olduğunu açıkladı. Borsa bazı müşterilerinin şifrelerinin küçük bir bölümünün bir dahili sunucu günlüğünde düz metin olarak saklandığını duyurdu. Bununla birlikte, söz konusu bilgilere dış taraflarca uygunsuz bir şekilde erişilemediğini belirtti.

Önde gelen Bitcoin borsası Coinbase’de bir güvenlik açığı tehlikesi

Coinbase, 3.500’den az müşteriyi (dünya çapında 30 milyondan fazla kullanıcısı var) etkileyen, şifreler de dahil olmak üzere kişisel bilgilerin kısa bir süre içinde dahili olarak açık bir şekilde saklanmasına neden olan “bir şifre depolama sorunu” belirledi. Ancak Coinbase, sorunu giderdiğini söyledi ve bu müşteriler Coinbase tarafından e-posta yoluyla Cuma günü bilgilendirildi. Borsa müşterilerin ek güvenlik önlemi olarak şifrelerini değiştirmesini istedi. Hata, Coinbase’in React.js sunucu tarafında görüntü oluşturma sayfasında kullanılmasından kaynaklandı. Blog yazısında Coinbase, şunları söyledi:

Gelecekte bu tür bir hatanın hemen tespit edilmesi ve önlenmesini sağlamak için ek mekanizmalar uygulama sürecindeyiz.

Coinbase’in açıklaması, gerçek veri ihlallerinden muzdarip olan Binance ve Huobi’nin veri sızıntıları ile ilgili tartışmaların olduğu bir zamanda geliyor. Coinbase’den farklı olarak, Binance ve Huobi, kimlik doğrulama belgeleri de dahil olmak üzere müşteri-müşteri verilerinin kontrolünü kaybetmiş görünüyor.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin