Önde gelen altcoin'e yepyeni özellik geliyor! Kritik gelişme
Önde gelen altcoin'e yepyeni özellik geliyor! Kritik gelişme

Önde gelen altcoin’e yepyeni özellik geliyor! Kritik gelişme

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano Alonzo hard fork’unun ardından, akıllı sözleşmeler gibi DeFi’nin özelliklerini uygulamaya çalışan Cardano ağı için ölçeklendirme hızla hayati hale geliyor.

Cardano Hydra çıkış tarihi

IOHK, Cardano Hydra L2 için resmi bir çıkış tarihi veya çıkış süresi belirlemedi.

İlk Hydra duyurusunda belirtildiği gibi, IOHK Yazılım Mühendisliği Lideri Sebastian Nagel şunları söyledi:

“Kısa vadede, topluluğun gerçek dünya uygulamaları oluşturması için sağlam ve istikrarlı bir temel haline gelene kadar Hydra düğümü ve Hydra Head protokolünü geliştirmeye devam edeceğiz.

Orta vadede, diyelim ki 6-12 ay içinde, ilerleme büyük ölçüde araştırma ve deneylerimizin sonuçlarına ve geliştirici topluluğunun geri bildirimlerine bağlı olacaktır.”

Hydra için orta vade “6-12 ay” olduğundan, Cardano Hydra 2023’ten önce bile başlatılabilir. Bu, Hydra’nın lansmanını Cardano ölçeklendirmesini iyileştirmeyi amaçlayan Cardano Basho dönemine yaklaştırabilir. Son zamanlarda Hydra, daha iyi topluluk etkileşimi ve geri bildirim için yol haritasını Github’da paylaştı.

Cardano’nun geçmişteki geliştirme yaklaşımı titiz bir metodoloji benimsedi. Hydra için kullanılan aynı yöntemlerle, L2’nin Cardano’nun Katman-1’i ile bütünleşmesi biraz zaman alabilir.

Ancak, muhtemelen çok yakında Hydra ile ilgili daha fazla şey göreceğiz.

IOHK, 25 Eylül’de başlayacak olan 2021 Cardano Zirvesi’nde Hydra hakkında daha fazla konuşacağını doğruladı. Burada IOHK, Hydra’nın “bugüne kadarki ilerlemesini ve geleceğe yönelik hedeflerini” tartışacak, yani Cardano Yol Haritasında bazı güncellemeler alabiliriz.

IOHK, Cardano Zirvesi’nden önce mevcut bir hidra düğümü için bir geliştirici önizlemesine sahip olacağını söyledi. Burada, az sayıda kullanıcının bir Hydra Head aracılığıyla işlem yapmasına izin verecek. Bu kavram kanıtı ve gelecekteki diğer güncellemeler veya prototipler GitHub deposu aracılığıyla görüntülenebilir olacak.

Cardano Hydra nedir?

Bir Katman-2 sistemi olarak Hydra, gecikmeyi azaltarak ve verimi veya saniyedeki işlemleri (TPS) artırarak daha geniş Cardano Blockchain’ini ölçeklendirmeye çalışacak.

IOHK, Hydra’nın 20 saniyelik Cardano ana ağ gecikme süresine kıyasla bir saniyenin altında onay sürelerine ulaşabileceğini belirtiyor.

Cardano ağı büyümeye devam ederken, daha akıllı sözleşmeler ve blok zincirinde başlatılan DApp’ler ile Hydra, işlem maliyetlerinin düşük kalmasını sağlamayı umuyor.

gfinityesports


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin