featured

Önde gelen 3 altcoin’in teknik verileri çok şey anlatıyor! İşte yatırım yapmadan önce bilmeniz gerekenler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki önde gelen altcoin’lerden olan Maker (MKR), Aave (AAVE) ve Curve (CRV) son birkaç ayda Kilitli Toplam Değerlerinde (TVL) bir düşüşe tanık oldu. Genel kripto para piyasasının devam eden düşüş eğilimi, DeFi alanını riske atarak düşüşü daha da artırıyor.

Defi Llama’dan alınan verilere göre, farklı zincirlerde barındırılan DeFi protokollerinin TVL’si, nisan ayındaki genel düşüşten bu yana azaldı. Nisan başında 229,94 milyar dolarlık bir değere sahiplerken, sadece üç aylık bir dönemde %65’in üzerinde düşüş gösterdi.

Maker, Aave ve Curve gibi önde gelen altcoin’lerin yaşadığı zarar en şiddetlilerden birkaçı oldu.  Örneğin, Maker TVL’si son üç ayda 15,18 milyar dolardan 7,53 milyar dolara kadar düştü.

Benzer şekilde, Aave aynı dönemde TVL’sinde 13,77 milyar dolardan 4,73 milyar dolara düşüş kaydetti. Bir diğer gözde Defi projesi olan Curve ise son üç ayda TVL’sinde %80 oranında bir düşüş kaydederek 20,76 milyar dolardan 4,95 milyar dolara bir gerileme yaşadı.

Yukarıda bahsedilen örneklerin ışığında, bu önde gelen protokollerin her birinin ilgili altcoin’leri nisan ayından bu yana nasıl bir performans sergiledi?

Şaşırtan kayıplar yaşandı

Son 90 günde MKR, AAVE ve CRV altcoin’lerinin fiyatları kayıplara tanık oldu. Nisan ayının başında MKR token’ı 2,085 dolardan işlem görürken, son üç aydaki kripto piyasası yaşanan kan banyosu sebebiyle %57 oranında bir düşüş yaşadı. Altcoin, bu yazının yazıldığı sırada ise 891 dolar civarında işlem görüyor. İncelenen dönemde, altcoin’in piyasa değeri de 2,04 milyar dolardan 871 milyon dolara düşüş kaydetti.

‘Hayalet’ token AAVE, son 90 gün içinde fiyatında %72’lik bir değer kaybı yaşadı. Bu yazının yazıldığı sırada altcoin, 56 dolar civarında işlem görüyor. Nisan başında 206 dolardan işlem gören AAVE, büyük oranlarda düşüş yaşayan token’lardan bir tanesi oldu. Benzer şekilde, piyasa değeri de bahsedilen dönemde %60’ın üzerinde azaldı.

CRV altcoin’i ise son üç ayda fiyatında %71 oranında bir düşüş kaydetti. Token’nın piyasa değeri de aynı dönemde 1,23 milyar dolardan 406,62 milyon dolara geriledi.

Son 90 gündeki ağ etkinliği nasıl oldu?

Son üç ayda MKR ağında oluşturulan yeni adres sayısı 11 Mayıs’ta 260’a ulaştı. O zamandan beri ise sürekli bir düşüş yaşanıyor.

Bu yazının yazıldığı sırada yeni adres sayısı 100 olan MKR, mayıs ayından bu yana %61’lik bir düşüş kaydetti. Aynı dönemde, altcoin için işlem hacmi kademeli olarak artarak 198,000’e ulaştı.

İlginç bir şekilde, AAVE mayıs ayı ortasında ağında oluşturulan yeni adreslerin sayısında 446 gibi yüksek bir değer gördü. Ancak, MKR token’ın ayak izlerini takip ederek, bu değer %59 oranında bir düşüş kaydetti.

AAVE token’ı için işlem hacmi kademeli olarak arttı ve 21 Haziran’da 2,95 milyona ulaştı. Ancak hacimdeki bu değer o zamandan beri düşüşte.

CRV altcoin’inin son 90 gündeki ağ büyümesi oldukça iç karartıcıydı. Bu dönemde birkaç yüksek ve birkaç dip seviyeye dokundu. 12 Mayıs’ta 298’e kadar çıktı ve ardından 3 Haziran’da 59’a düştü. İşlem hacmi ise 19 Mayıs’ta 314 ile en yüksek seviyesini kaydettikten sonra %84 oranında bir düşüş kaydetti.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin