Herkes Çin'i beklerken dev dijital para hamlesi Orta Doğu'dan geldi!
Herkes Çin'i beklerken dev dijital para hamlesi Orta Doğu'dan geldi!

Öncü Fransız bankası dijital para birimi geliştirmek için bu adımı attı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa yatırım bankası Societe Generale’nin bir yan kuruluşu olan Forge, bir merkez bankası dijital para biriminin ihracı ile ilgili “teknoloji ve uzmanlık” sağlamak üzere Ethereum yazılım kuluçka merkezi ConsenSys’ü seçti.

Dijital para adımları

Mayıs ayında bir dijital euro testine katıldıktan sonra, Societe Generale – Forge, Banque de France tarafından Temmuz ayında bir CBDC’nin sekiz potansiyel ortağından biri olarak seçildi. Avrupa Birliği’ndeki en büyük ikinci ekonomiyi temsil eden Fransa merkez bankası, Avrupa’da bankalar arası ödeme için bir CBDC deneyen ilk bankalardan biridir.

Geçen ay, Societe Generale – Forge, Tezos halka açık blok zinciri ile inşa etmeye karar vererek kendi CBDC denemelerinde ilerledi.

ConsenSys, Tezos yerine Ethereum ile yaptığı çalışmalarla bilinmesine rağmen, blockchain – MetaMask ve Infura gibi ürünleri kuluçkaya yatırıyor ve aynı zamanda CBDC’ler üzerinde çalışma deneyimine sahip. Örneğin, daha önce Güney Afrika Merkez Bankası ile başka bir bankalararası sistem olan Khokha Projesi ve Singapur Para Otoritesi ile tokenize edilmiş bir Singapur dolarının ödenmesi konusunda ortaklık yapmıştır.

Katkı sağlanacak konular

Bir basın açıklamasına göre, katkıları öncelikle “CBDC düzenleme ve yönetimi, teslimata karşı ödeme ve çapraz defterler arası birlikte çalışabilirliği” kapsayacak.

Aralarında İspanya ve Estonya’nın da bulunduğu Euro bölgesindeki diğer ülkeler, dijital para biriminin faydalarını araştırıyor. Bununla birlikte, Banque de France, dijital bir euro için zemin hazırlarken sınır ötesi ödemeleri daha verimli hale getirmeyi amaçladığı için kalkınma açısından bir avantaja sahip.

Avrupa Merkez Bankası’nın şu anda teorik bir dijital Euro’nun faydaları ve dezavantajları hakkında kamuoyuna danışma toplantıları düzenlediği düşünüldüğünde, Fransa onu gerçekten inşa etmek için adımları atmış olabilir.

Societe Generale – Forge’a ek olarak, HSBC ve Accenture da dahil olmak üzere yedi başka şirket, bankaya ve Avrupa’nın geri kalanına benimseme için birçok seçenek sunan bir Fransız CBDC’yi deniyor.

Societe Generale – Forge CEO’su Jean-Marc Stenger, ConsenSys’ün, firmasının deneyleri için doğru seçim olduğunu düşünüyor. Stenger, yazılım şirketini “küresel olarak dağıtılmış defter teknolojisinin geliştirilmesinde kilit bir oyuncu” olarak nitelendiriyor.  Stenger, ConsenSys’ün altyapı ve geliştirmenin çoğunu sunduğunu ve blockchain topluluğu tarafından kullanılan araçlar ortaya koyduğunu belirtiyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin