Öncü analistler Bitcoin için “2017 benzeri boğa koşusu” sinyali tespit etti!
Öncü analistler Bitcoin için “2017 benzeri boğa koşusu” sinyali tespit etti!

Öncü analistler Bitcoin için “2017 benzeri boğa koşusu” sinyali tespit etti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Saygın trader Peter Brandt, son günlerde kurumlardan gelen yüksek talebi Bitcoin tarafından kaydedilen güçlü performans için kilit bir katalizör olarak vurguladı.

Bitcoin fiyat grafiği
Bitcoin fiyat grafiği

BTC’nin geniş zaman diliminde gösterdiği güçlü teknik yapısı, haftalık grafik ve güçlenen temeller piyasa duyarlılığını canlandırıyor. Brandt bir tweet’te yukarıdaki tabloyu paylaştı ve şunları söyledi:

Bitcoin, eğer mevcut kazanç ekim ayı sonuna kadar devam ederse, şimdiye kadarki en yüksek ikinci aylık kapanışa hazır. Kurumlar Bitcoin sahipliğine giderek daha fazla dahil oluyor.

Bitcoin analistleri logaritmik grafiğe başvuruyor

Ticaret hacmindeki artış ve artan kurumsal iştahın yanı sıra, yatırımcılar logaritmik grafiğe başvuruyorlar ve daha geniş bir rallinin yolda olduğunu söylüyorlar.

Günlük fiyat grafiği, çoğu teknik analist tarafından en yaygın olarak kullanılan ölçek. Logaritmik grafik ise, bir ölçekte eşit aralıklarla yaygın yüzde değişikliklerini temsil eden bir grafik.

Real Vision Group’un kurucusu ve CEO’su Raoul Pal, Bitcoin’in aylık log grafiğinin oldukça iyimser olduğunu söylüyor:

Bitcoin’e yakışır bir gün. Regresyon çizgileri olan aylık log grafiği gerçekten dikkat edilmesi gereken bir şey. Şimdiye kadar gördüğüm en güzel, güçlü grafik desenlerinden biri.

Aylık log grafiğine yönelik iyimserliğin arkasındaki teknik neden, temelde temiz bir kırılma. Geçtiğimiz dört yıl boyunca, 13.000 dolar ağır bir direnç seviyesi olarak hareket ediyordu.

Bu nedenle, haftalık ve aylık grafik gibi yüksek zaman dilimi grafiklerinde, BTC 2020 hariç her zaman 11.000 doların altında kapandı.

2021 çok büyük bir yıl olabilir

Bitcoin’in aylık zaman dilimindeki temiz teknik atılımı, Brandt ve Pal gibi trader ve yatırımcıların BTC’nin fiyat hareketine güçlü yükseliş çağrıları yapmasına öncülük ediyor. Pal’ın dediği gibi, “tarih tekrar ederse, 2021 BÜYÜK bir yıl olacak.”

BTC çeyreklik performansı
BTC çeyreklik performansı

Çok sayıdaki yükseliş teknik ve temel katalizörünün yanı sıra, mevcut rallinin zamanlaması da büyük bir Bitcoin boğa döngüsünün lehine.

Skew’in verilerine göre, Bitcoin 2017’den beri art arda üç pozitif çeyrek geçirmedi. O yıl BTC 2016’daki ikinci blok ödül yarılanmasının ardından tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolara ulaşmıştı.

Bitcoin, 12.000 doların üzerinde kalırsa, dördüncü çeyrekte büyük bir pozitif kazanç kaydetme yolunda ilerleyebilir. Eğer bu yaşanırsa 2017 ile aynı boğa döngüsü modeline de yol açabilir.

Bu arada büyük borsalarda tutulan Bitcoin miktarı son iki yılın en düşük seviyesine geriledi. Detaylar buradaki yazımızda.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin